Lăsăm acum, puțin, deoparte jucăriile de Crăciun pentru copii, pe care sigur le va pune Moşu’ sub brad pe 24 decembrie, fie că au fost cuminți, fie că nu (pentru că atunci îi pedepsim pentru toate năzbâtiile, mai avem încă vreo 350 de zile pentru asta, dacă scădem și alte sărbători :)) și să vedem ce mai face lumea prin alte părți ale planetei de această sărbătoare. Poate ne inspiră și preluăm vreun obicei să-l adăugăm a lor noastre.
- În urma unei campanii desfășurate de KFC în 1974, a devenit tradiție ca japonezii să meargă cu familia să mănânce aripioare de Ajun.
- În capitala Venezuelei, oamenii merg la biserică pe role în ziua de Crăciun.
- În Norvegia, de Crăciun, nu se face curățenie și, de teama spiritelor rele, se ascund toate măturile și aspiratoarele.
- În Noua Zeelandă, nu se folosesc brazii tradiționali, ci un copac numit Pohutukawa, care are foarte multe flori roșii.
- Familiile din Estonia merg la saună de Crăciun.
- În Germania, se ascunde o murătură în bradul de Crăciun, iar copilul care o găsește primește un cadou în plus față de cele pe care Moșul i le-a lăsat deja sub pom.
- În Groenlanda, inuiții pregătesc cel mai ciudat fel de mâncare pentru masa de Crăciun. Preparatul Kiviak se “gătește” la rece din 400 de păsări auk (cu tot cu pene, cioc, gheare) închise într-un burduf de focă și lăsate la fermentat, sub greutatea unor pietre, în grăsimea ce căptușește pielea mamiferului acvatic timp de… 3- 18 luni.
- Etiopienii serbează Crăciunul pe data de 7 ianuarie distrându-se cu un joc tradițional numit “Ganna” – îmbrăcați în haine albe, bărbații lovesc o minge de lemn cu niște bețe.
- În Finlanda, de Crăciun, se omagiază morții.
- Ucrainienii folosesc o pânză de păianjen artificială și un păianjen de jucărie pentru a decora bradul. Cel care găsește primul păianjenul va avea noroc tot anul.
Acum, că le-ați citit, nu știm dacă am vrea să împrumutăm vreun obicei, poate doar cel cu sauna… 🙂 În rest, să fim sănătoși și să ne putem bucura copiii și nepoții cu jucării multe și frumoase. Aruncați un ochi pe cele de la Noriel și sigur veți găsi câteva nu doar pe gustul, dar și pe buzunarul vostru.
Citiţi şi
4 motive pentru a folosi serviciile unui pet shop online
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.