Vuieşte netul despre canadianul nostru

24 May 2015

Lacrima Andra

De o zi internetul vuieşte despre realizarea incredibilă a unui tânăr inventator care a trecut graniţele cascadoriilor marketingului SF şi le-a atins pe cele din Back to the future, Partea a II-a. Un canadian, de origine română, Cătălin Alexandru Duru, fiul a doi ingineri români emigraţi în Canada, a intrat în cartea recordurilor cu placa sa zburătoare, autopropulsată, cu care a realizat cel mai lung zbor, peste limitele impuse de Cartea Recordurilor. Noi suntem pe urmele lui, şi răscolim lumea să îl cunoaştem – Cătălin, se aude? Până atunci să privim ce a realizat Cătălin şi să ne bucurăm că a reuşit, fie şi din postura de cetăţean canadian, nu de alta, dar câte şanse credeţi că ar fi avut să facă aşa ceva din România?

 

Catalin Alexandru Duru

Potrivit celor de la Guinness Book, Cătălin a plutit deasupra apei 275,9 metri, la o înălţime de cinci metri purtat de placa sa autopropulsată inspirată din filmul menţionat mai sus, şi aterizat lin pe oglinda lacului Ouereu, din Quebec, Canada. Mai mult, el a depăşit distanţa cerută de Guiness Book iniţial şi este primul om care a intrat în Cartea Recordurilor la categoria Future travel, cu “Cel mai lung zbor cu placa autopropulsată”. „Am vrut să demonstrez că este posibil să zbori cu o placă autopropulsată al cărei control (n.a. pe direcţie) este relizat de om, cu picioarele”, spune Cătălin, citat de Guiness Book. Oficialii Cărţii Recordurilor spun că este o realizare uimitoare pentru inginerie şi transporturi. Cătălin ar fi construit placa autopropulsată în 12 luni, şi potrivit inventatorului, aceasta ar putea atinge „altitudini înfricoşătoare” pe care ar dori să le exploreze în viitor.

Noi zicem bravo, Cătălin! Vrem să te cunoaştem şi să te aplaudăm şi pe viitor. Urmăriți-i zborul! 🙂

 



Citiţi şi

Alice Munro – am început să scriu proză scurtă pentru că nu am avut timp să scriu altceva

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Ce am citit eu în ultima lună

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro