În martie 2011, în revista Vogue apărea un interviu cu Asma Assad cu titlul “A rose in the desert”. Un an și două luni mai târziu, timp în care în Siria s-au tot întâmplat lucruri deloc roz și fără parfumul aferent, interviul este șters de pe site-ul revistei, semn că soția dictatorului a devenit indezirabilă și nefrecventabilă pentru revista care a trimis un fotograf… de război – James Nachtwey, să facă poze domestice cu trandafirul deșertului.
Acum, ori Vogue a trimis un reporter inocent, ușor de dus de nas – Joan Juliet Buck (și care tace), ori a făcut parte din campania de sprijin oferită de Vestul Săritor în Ajutor, ca mai apoi, să șteargă fără tam-tam urmele interesului pentru o femeie în a cărei piele este aproape imposibil să te pui, darămite să mai și scrii onest. Ștergerea interviului seamănă, din păcate, cu retragerea post portem a disticțiilor acordate odată lui Nicolae Ceaușescu…
Cred că Asma Assad a intrat într-o familie de tip mafiot și că, îi place sau nu, trebuie să joace după cum i se cântă. Nu e o poziție de invidiat, dar numai dacă cineva a fost într-o situație asemănătoare, ar putea înțelege și judeca mai cu nepărtinire. Așadar, cine a fost, păstrând proporțiile, este rugat/ă să ne spună ce crede despre. Mulțumim.
Citiţi şi
Naomi. Cindy. Linda. Christy – The Super Models (documentarul)
Titlul cărții e cheia acestei fotografii
A murit Tatjana Patitz, supermodel al anilor ’90
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.