Una din temerile exprimate în legătură cu iminentul val de emigranți sirieni este şi cea de viol a unora dintre doamnele care se exprimă pe FB. În concepția multora dintre devoratorii de almanahe de la noi, arabul este o ființă sălbatică, nespălată, cu dânsa în perpetuă erecție, căutând permanent femei cu scopul de a le pune basmaua pe cap şi cratița în mână, în rarele momente fără viol.
Realitatea este desigur un pic diferită. Musulmanii sunt siliți în mod explicit de către Coran la o curățenie şi îngrijire personală pe care evlavioşii noştri adesea o ratează şi în raport cu femeile au o serie de restricții despre care prin periferiile Vasluiului sau prin alte localități asemănătoare nu s-a prea auzit. A-ți altoi nevasta, sport practicat cu destulă frecvență în cadrul blândului nostru popor, este ceva prohibit la ei, fie şi numai datorită legăturilor de sânge şi fraților, părinților sau altor categorii de neamuri care ți-ar lua gâtul pentru asta.
Este adevărat că multe femei poartă burka şi voal, dar cele mai multe o fac, în majoritatea țărilor musulmane, benevol, cam la fel cum, la țară, ale noastre poartă maramă şi îşi învață fiicele să o facă la rândul lor.
Religia islamului nu este una care să reclame violență, convertire cu japca sau sacrificii şi, dacă ar fi respectată de către toți, nu ar genera mai multă violență decât ar fi generat biblia, dacă ar fi fost cu adevărat respectată, în anii inchiziției.
Comunitatea musulmană este mare şi diversă, la fel ca cea creştină şi, între atâtea sute de milioane de oameni, era inevitabil să nu existe şi suficienți extremişti, habotnici, leaderi spirituali autodesemnați şi alte categorii care ar fi capabile şi dintr-o citire de clasa a doua să găseasca motiv de violență.
În plus, spre deosebire de creştini, care au avut o jumătate de secol relativ liniștită din punct de vedere al războaielor şi care, în marea lor majoritate, au fost feriți de ocupație, mare parte din lumea musulmană trăiește în regiuni turmentate, au frați, prieteni şi cunoştințe omorâte, prigonite sau abuzate, ceea ce poate duce la tendința de solidarizare în jurul unui steag, fie el religios.
Este extrem de facil să-i demonizam pe alții, să îi judecam şi să ne autoatribuim superioritate morală şi umană față de ei. Este de bonton zilele acestea să exprimăm public această superioritate, tendința manipulatorie a presei fiind o invitație în acest sens.
Dar să nu uitam nicio clipa că, făcând-o, violatorii, de fapt, devenim noi, nu ei.
Citiţi şi
Părintele Ionuț Blidar și enoriașii srilankezi
TOP 10 produse şi aparate care transforma curăţenia într-o joacă
Dar cum să NU știți ce e ăla păstârnac și la ce se folosește?
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.