Viața la bloc… sau la curte?

19 December 2019

Viața la bloc… Vecini. Cu bune și cu rele.

De ce e bine?

Pentru că atunci când gătești, ești în toiul acțiunii și constați că îți mai trebuie un ou, dai o fugă la vecina și te salvează.

Pentru că atunci când mergi la asociație le duci și lor, citirea apei, sau plata. O lună tu, o lună ei.

Pentru că atunci când vine curierul și tu nu ești acasă, coletul ți-l preiau ei. Sau invers. Tu pentru ei (nu curierul pentru tine).

Pentru că, atunci când vin de la țară, mai primești câte o plasă (de un leu!) cu diverse produse ecologice. Frunze verzi cu arome puternice, pătrunjel, mărar, leuștean, mai o ceapă verde, mai un măr ecologic, trei nuci…

Pentru că atunci când ai plecat de acasă și pur și simplu nu reușești să vizualizezi momentul în care ai încuiat ușa, doar suni o vecină și o rogi să verifice, nu?

Și nu în ultimul rând pentru că faci schimb de impresii pentru “delicatese” pregătite pentru prima dată sau ne bucurăm reciproc papilele gustative cu preparatele preferate.

Deborah, ducesă de Devonshire

Dar sunt și momente în care oftezi (asta în cel mai fericit caz) considerând varianta “la bloc” mai puțin bună.

De exemplu:

– Sâmbăta dimineața (când ai putea și tu să lâncezești mai mult în pat), la ora șapte și jumătate, o vecină bate șnițele. Sau vecinul de la apartamentul x face găuri în pereți cu mașina aceea zgomotoaso-trepidantă. Sau cu ciocanul. Sau puștiulică al lor zici că e la maraton. Îți pui perna pe urechi. Tot se aude. (Daaar, voi chiar nu ați avut serviciu niciodată?!  Să știți cum se așteaptă week-end-ul de către clasa muncitoare, pentru a putea dormi mai mult??!)

– Întinzi rufele, să se usuce în bătaia soarelui și a vântului pentru că e mai sănătos; și pentru ca să nu colcăie acarienii pe ele. Sau ca să nu te procopsești cu aspergillus fumigatus. Praful și noxele sunt de ignorat, în cazul ăsta. Continuând cu întinderea rufelor (în partea de jos a balconului,  nu se vadă din stradă, evident) constați cu of și jale că găsești urme de arsuri de țigară pe ele. Și nenumărate mucuri pe jos.

Citiți și Viaţa la bloc: între bormaşină şi manea

– Dai să intri cu bagaje și copilașii nepoatei, în lift. Pfff!!! Ce fuuum! De țigară. Bănuiești cine e. Aceleași două persoane o fac mereu. Oricum eviți cât poți liftul știind că mișcarea face bine și că așa te menții mereu tânăr și neliniștit, dar și pentru că locuiești la un etaj inferior. Însă nu se potrivește întotdeauna. La urma urmei de ce nu l-ai folosi atât timp cât îl plătești? Mult mai mult decât plătesc majoritatea de la ultimul etaj. Și asta, doar pentru că dispui de suprafață utilă mai mare. Pentru că în accepțiunea celor care au făcut legea, cu liftul circulă suprafața apartamentului, nu persoanele care-l locuiesc.

Una peste alta, nu știu cum ar fi viața la “curte”. Poate că nici nu mi-ar plăcea.

“Ce struguri verzi şi acri!”… 🙃

Guest post by Crinela Pop

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Romanul „Regăsirea” de Nicoleta Beraru, o carte despre prietenie şi iertare

Ana și Toma

Blestemul

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro