Vaci cu lapte uman

8 June 2011

Cercetătorii chinezi au modificat genetic vacile de lapte pentru a produce lapte matern, acesta urmând a fi comercializat în următorii trei ani, anunţă Sky News.

Laptele produs de vacile transgenice este identic cu cel uman, având aceleaşi calităţi imunostimulatoare şi antibacteriene ca laptele matern, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Agricolă a Chinei din Beijing.

300 de vaci transgenice au fost concepute în laborator, prin introducerea genelor umane în embrioni clonaţi de vacă, care au fost apoi implantaţi în alte vaci (mame surogat). Tehnologia folosită a fost similară cu cea prin care a fost concepută celebra oaie Dolly, primul mamifer clonat de geneticieni scoţieni.

Laptele este încă în curs de testare, având nevoie de permisiunea guvernului chinez pentru a fi produs pe scară largă şi comercializat.

Potrivit muncitorilor de la ferma universităţii din Beijing, laptele de la vacile modificate genetic este mai dulce şi cu aromă mai puternică decât laptele de vacă obişnuit.

Respingând preocupările etice ale Occidentului legate de experimentele de clonare, directorul proiectului de cercetare, profesorul Li Ning, a declarat: “Sunt 1,5 miliarde de oameni în lume care nu primesc suficient pentru a mânca. Este datoria noastră de a dezvolta ştiinţa şi tehnologia, nu să facem paşi înapoi. Prioritatea este hrana oamenilor, nu idealurile şi convingerile”.

Lăudabilă intenţie (chiar?), însă cu ce preţ? Efectele pe termen lung asupra sănătăţii ale laptelui provenit de la vaci modificate genetic nu se cunosc. Dar hai să folosim oamenii direct pe post de cobai… 😐

Sursă ştire



Citiţi şi

Jurnal de învățător (VI) – Războiul, 1951 (II)

ASIA Fest revine cu a opta ediție, ce va avea loc între 24 – 26 septembrie, în Parcul Național din București

Raiul n-are nevoie de asfalt

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Mirela Baron / 20 June 2011 23:10

    E deplorabil Sa constati ca stiinta inca Este folosita sub pretextul unui beneficiu Care Sa slujeasca intregii umanitati, punind degetul in Rana deschisa à decalajului de impartire à hranei pe toate continentele in Mod egal SI fair.SI gogoasa Unflata à unei necesitati Mai sporite de Alimente de baza cum Ar fi laptele de Mama, ce de altfel in lumea à treia nu constituie cu adevarat o Problema, caci acolo oamenii nici nu SI l- Ar permite financiar vorbind (vezi exemplul laptelui praf pentru baby)SI nici nu Ar reprezenta cu adevarat o necesitate,aceste femei recurgind La hranirea sugarilor Mai mult de trei ani in Medie pe Cap de copil.Dar ce ma nelinisteste Mai mult Este continua tendinta à gasirii de noi strategii prin care populatia cu posibilitati materiale à planetei Sa fie DIN nou coptata, simulind ca SI in anii 70 gasirea unei Solutii Care Sa suplineasca ceva ce in realitate nu poate suplini nici vaca SI nici o Alta substanta nutritiva nici astazi SI nici intr-o perioada indepartata. Aceea à necesitatii vitale pentru dezvoltarea sanatoasa à celor doua jumatati Ale creierului prin asezarea La sinul maternal à viitorului om, alternind continu pozitiile Stinga- dreapta SI dezvoltind prin antrenarea muschilor cavitatii bucale nu numai capacitatii vorbirii SI à altor mijloace de comunicatie vizuale sau à multor altor functii motorice, tactile, senzorice SI cognitive , ci in primul Rind Al primelor sentimente intime de iubire, siguanta, incredere,acelea de apartenenta.
    Incercarea de à crea o noua sursa de venituri, argumentind cu oferta unei ‘ imunitati’ capabila Sa confere sugarului siguranta supravietuirii , Este cu atit Mai mult meschina, existind deja dovezi SI Studii amanuntite despre incapacitatea oamenilor SI à altor vietuitoare de à se dezvolta armonios SI de multe ori de à deveni adulti sanatosi DIN toate punctele de vedere , in absenta etapelor naturale de dezvoltare ce se bazeaza in prima Parte à vietii pe instincte. Cel Mai simplu SI de multe ori Banalizat sau chiar tabuizat in societatea de azi fiind suptul. Ar trebui fara rusine sau Jena sa ne amintim de ce ne numim simplu mamifere SI nu Ar Mai fi nevoie de nici-o explicatie sau tentativa de clonare.

    Reply
  2. eva / 20 June 2011 14:24

    Iar consumatorilor le va creste coada si coarne, mooooo.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro