Cercetătorii chinezi au modificat genetic vacile de lapte pentru a produce lapte matern, acesta urmând a fi comercializat în următorii trei ani, anunţă Sky News.
Laptele produs de vacile transgenice este identic cu cel uman, având aceleaşi calităţi imunostimulatoare şi antibacteriene ca laptele matern, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Agricolă a Chinei din Beijing.
300 de vaci transgenice au fost concepute în laborator, prin introducerea genelor umane în embrioni clonaţi de vacă, care au fost apoi implantaţi în alte vaci (mame surogat). Tehnologia folosită a fost similară cu cea prin care a fost concepută celebra oaie Dolly, primul mamifer clonat de geneticieni scoţieni.
Laptele este încă în curs de testare, având nevoie de permisiunea guvernului chinez pentru a fi produs pe scară largă şi comercializat.
Potrivit muncitorilor de la ferma universităţii din Beijing, laptele de la vacile modificate genetic este mai dulce şi cu aromă mai puternică decât laptele de vacă obişnuit.
Respingând preocupările etice ale Occidentului legate de experimentele de clonare, directorul proiectului de cercetare, profesorul Li Ning, a declarat: “Sunt 1,5 miliarde de oameni în lume care nu primesc suficient pentru a mânca. Este datoria noastră de a dezvolta ştiinţa şi tehnologia, nu să facem paşi înapoi. Prioritatea este hrana oamenilor, nu idealurile şi convingerile”.
Lăudabilă intenţie (chiar?), însă cu ce preţ? Efectele pe termen lung asupra sănătăţii ale laptelui provenit de la vaci modificate genetic nu se cunosc. Dar hai să folosim oamenii direct pe post de cobai… 😐
Citiţi şi
Jurnal de învățător (VI) – Războiul, 1951 (II)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.