Un mod de a trăi

19 August 2017

L-am cunoscut pe Diogene. Nu, nu chiar pe Diogene din Sinop. Cert este că e vorba tot despre un “cetățean al lumii”, așa cum se considera marele filozof antic. Și dacă vestitul filosof a ales să locuiască într-un butoi, la limita necesarului supraviețuirii, în semn de dispreț față de convențiile și principiile societății, personajul nostru (descoperit din întâmplare, într-o vacanță, în vechiul Port Jaffa – Tel Aviv), își duce viața, liniștit, pe o barcă. Nepăsător față de mulțimea de trecători, care ori se plimbau pe faleză, ori mâncau la un renumit restaurant din port, dar care, indiferent de caz, își aținteau privirea asupra lui.
Barbat barca 2
Stătea întins pe o canapea verde, obișnuită pentru un living. Câteva bucăți îmbietoare de pepene roșu erau așezate pe farfuria de pe măsuță. Nu se auzeau decât valurile învolburate ale mării și câteva acorduri, ieșite din casetofonul lui cu boxe. Am privit mai atent, fâstâcindu-mă să-i fac poze, până ce câțiva, mai curajoși, au spart gheața. N-aș fi vrut să-i tulbur liniștea. Dar se pare că nimeni nu ar fi putut să o facă.
Barbat barca 3
A rămas nemișcat, pe canapea, în lumina flash-urilor mulțimii de curioși. M-am alăturat fotografilor de ocazie și așa am putut să-i observ mai în detaliu “locuința”: câteva scaune așezate lângă masă, în așteptarea unor musafiri, care nu se știe dacă aveau să vină vreodată. Pe stâlpul de lângă canapea se găsea un televizor cu ecran plat și antenă parabolică. Un lampadar si doua veioze aprinse asigurau “intimitatea casei”. O altă masă găzduia o cutie de table, așezate ca pentru joc. Ceva mai în spate – o bicicletă. Dar și o bicicletă decorativă, plină de flori. Un grătar și o chitară. Și un cufăr vechi. Și o liniște desăvârșită în privirea lui.
Barbat barca 4
Până la urmă, poate că ciudații eram noi, cei care îl fotografiam ca pe un animal exotic. 

Guest post by Ramona Dogaru

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Scrisoare către Radu Cosașu (2)

Ormond Gigli și cea mai bună fotografie

Poetica dorinței – The Bridges of Madison County

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro