Un înger pentru Crăciunul tău

26 November 2015

Atelierele artiștilor seamănă acum cu laboratorul lui Moş Crăciun, acolo unde iau naştere cele mai inspirate cadouri. Ceramic Sparrow este un astfel de atelier de design de obiect creat în 2009 din pasiunea și cunoștințele a doi absolvenți ai Universității Naționale de Arte din București (secțiile Arte Decorative și Ceramică). Andreea Lăzărescu și Tiberiu Dăncilă au început acest proiect din dorința de a-și concretiza visele și entuziasmul pentru ceramică în produse create manual, cu dragoste de frumos. Și iată că n-au trecut neobservați: lucrările lor sunt nominalizate la competiția Elle Decoration Romanian Design Awards 2015.

Primele obiecte de artă ieşite din mâna celor doi creatori au fost broșele din porțelan cu motive animale și vegetale, realizate cu o tehnică specială despre care Andreea Lăzărescu afirmă că este unică: „n-am mai întâlnit-o în obiecte mici din ceramică, tehnică pe care am extins-o și perfecționat-o împreună”.

După broșe, au urmat clopoțeii și îngerașii din ceramică, cu o formă originală, creată de Tiberiu Dăncilă, în timp ce decorațiunile îi aparțin Andreei, care se folosește de suprafața obiectelor ceramice ca de o pânză de pictură, îmbogățind-o cu desene reprezentând case medievale, personaje din povești, jucării de epocă și frânturi din magia iernilor de altădată.

ingerasi1

Colecțiile Ceramic Sparrow cuprind Îngeri (colecțiile Îngerii orașelor din povești și Îngeri de iarnă pictați cu aur), Clopoței (colecțiile Clopoței din povești, Clopoței orientali, Clopoței Art Nouveau de primăvară) și Seturi de Ceai. Prima colecție de ceainice s-a inspirat din designul obiectelor din atelierele vieneze Wiener Werkstatte de la începutul secolului al XX-lea, devenind o fuziune între un obiect secesionist și unul românesc (prin stilizarea trunchiurilor de con). A urmat o colecție în care forma ceainicelor are ca reper ceramica japoneză modernă, cu forma ei minimalistă, redusă la esență.

set de ceai

Lucrările celor doi designeri români, realizate cu materiale de calitate (semiporțelan, porțelan, pigmenți ceramici, glazuri, aur) sunt adevărate opere de artă care oglindesc munca, timpul şi pasiunea cu care sunt realizate – clopoţeii, de exemplu, sunt gata doar după o săptămână de lucru.

ingerasi3

Despre toate proiectele realizate de tinerii artişti români găsiţi detalii aici.



Citiţi şi

Sun Plaza aprinde luminițele de Crăciun și dă startul sezonului festiv cu un super concert Connect-R și Jo&Band!

Bijuteriile de aur: o istorie de fascinație și putere

Un bărbat care poartă bijuterii e mai puțin bărbat? Nicidecum!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro