Când vă spuneam că există speranță, nu vorbeam aiurea. Căutând să aflu mai multe despre Marina Chirca și rezistența anticomunistă am dat peste un articol scris de un băiat care se descrie astfel: Născut în 1997, am dezvoltat o pasiune pentru istorie, aviaţie, desen și pictură încă de mic. Publicist în timpul liber, domenii în care mă descurc bine sunt istoria celui de al doilea război mondial şi tot ce ţine de aviaţia militară din trecut până în prezent. Absolvent de şcoală generală, momentan studiez la Colegiul Naţional „Contantin Diaconovici Loga” din Timișoara. Voi urma cursurile Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov la sfârşitul liceului. Îl cheamă Constantin Bogdan.
N-o să ghiciți o mie de ani despre ce era vorba. “Lista importanților torționari comuniști”. Cu nume, pe alocuri incomplete, cu detalii ale torturilor la care i-au supus pe deținuți extrase din mărturiile supraviețuitorilor, așa cum a publicat-o Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului. Poate că-i prea mult pentru un băiat de numai 16 ani! Dar e imposibil să nu fii impresionat de preocupările lui frumoase și de cât îi este lui acum de clar ce va face în următorii ani. Nu știu cine i-o fi insuflat dragostea de carte, de istorie, de zbor, dar a făcut o treabă minunată. Felicitări, puștiule! Sper să zâmbești că ți-am spus așa și să reușești a te bucura de fiecare vârstă păstrându-ți visele mari.
P.S. Pe site-ul www.istoriesicultura.ro am găsit patru pagini cu articole semnate de Constantin Bogdan. Subiecte grele, “tari”, de jurnalist vechi. Visez? Mai verific o dată. Nu visez.
Citiţi şi
România eternă și deloc fascinantă. Cum se încheie războiul proștilor cu lumea
Domnul Iisus, domnul Eminescu și domnul Georgescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.