Cred că greșiți la fază asta cu rușii, comunismul, domnule Pârvu… nu înțelegeți greșit, nu sunt nici rusofil, nici comunist, dimpotrivă, am condamnat și condamn direct comunismul – are tragedii de neiertat, dar eu cred că femeile s-au masculinizat din cauza consumerismului, n-am să spun capitalismului, că nu cred că în cazul ăsta e loc de regimuri și doctrine, dar eu mă uit în jur și nu aud în discuțiile și preocupările femeilor decât teme, cuvinte, preocupări care au legătură directă cu banii.
Toate evaluările și așteptările lor se duc și reduc la banii, la starea materială, vorbesc doar despre prețuri, case, mașini, restaurante, haine, tot ce are legătură cu consumerismul și materialismul. E o goană, o râvnă, o competiție, toate alegerile lor sunt vizuale. Cred că de aceea s-au înăsprit, masculinizat, multe figuri reci, agresive, fără zâmbet, fără inocență, fără gingășie, fără emoții, fără lacrimă!
Trupeșe, vulgare, ostentative, vocale, gesturi agresive și ferme, hotărâte! Multe, prea multe dintre femei sunt așa. Nu mai există femei care să se piardă în muzică, să rătăcească prin librării, să rămână pierdute într-un fotoliu la film după ce sala s-a golit, să te însoțească la o cabană simplă la munte… îți evaluează casa, îți măsoară mașină, îți cântăresc punga de cadouri și își aleg singure restaurantul. Vor tot ce văd în reclame!
Comentariul lui Teodor
Citiţi şi
Invitație la filmul de scurt metraj REFRENUL COPILĂRIEI
Comunismul văzut în “Anul nou care n-a fost”
Spiridușul din bradul de Crăciun
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.