Pe 12 noiembrie, inventatorul internetului, Tim Berners-Lee, va avea un speech în România, în cadrul conferinței McCann/Thiess Conferences. Lui Tim Berners-Lee îi datorăm trei instrumente pe care le luăm azi ca fiind de la sine înțelese: HTML, HTTP, URL. Dacă prima pagină de internet, lansată acum mai bine de 24 de ani, arăta aşa cum se vede aici, astăzi lucrurile au luat o amploare ameţitoare, pe web găsindu-se 47 miliarde de site-uri.
Se estimează că în 2015 numărul emailurilor trimise va ajunge la 205,6 miliarde (din care 60% spam). Alte cifre uimitoare se referă la numărul internauţilor care este de 3,2 miliarde, adică 44% din populația globului. Evoluţia fantastică a internetului din ultimii ani, a făcut ca pe YouTube să se vizioneze lunar 6 miliarde de ore de clipuri video, în timp ce în fiecare secundă sunt urcate 300 de minute de conţinut video (80% dintre utilizatorii YouTube se află în afara continentului american). În legătură cu cea mai folosită reţea de socializare din prezent, Facebook, 1,49 miliarde de oameni o accesează cu o medie de 21 de minute pe zi şi distribuie 1.3 milioane de unităţi de conţinut pe minut. În ceea ce priveşte aplicaţiile mobile, 18% din totalul de timp petrecut cu acestea este dedicat tot Facebook-ului. De asemenea, zilnic sunt descărcate între 5 şi 10 milioane de aplicaţii de tip iOS. Mai multe date, aici.
În ritmul acesta de dezvoltare a tehnologiei, multe dintre „invenţiile” pe care le-am admirat în filmele sience fiction pot deveni curând realitate.
Citiţi şi
Voi ați observat cât de greu e pentru unii să suporte fericirea, binele sau succesul altora?
Ieșirea din turmă – încă o pledoarie pentru o viață off-line.
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.