În urma unui studiu făcut pe un eşantion de 76 de studente diagnosticate cu depresie, un colectiv de cercetători de la Universitatea americană South Florida au ajuns la o concluzia că muzica tristă poate ajuta să te simți mai bine.
Între muzică veselă – ”Galopul infernal” al lui Jacques Offenbach şi muzică tristă – “Adagio for strings” a lui Samuel Barber, universal considerată ca fiind deosebit de tristă, studentele depresive au ales muzică tristă și au declarat că așa se simțeau mai bine.
Citiţi şi Despre ură şi remediile ei muzicale, partea I şi partea a II-a
Rezultatele trebuie luate cu precauție deoarece studiul a fost făcut pe un eșantion nerelevant pentru psihologie. Nu sunt clare motivele pentru care persoanele depresive preferă muzica tristă şi nu ştim dacă rezultatele s-ar modifica în cazul în care muzica tristă sau veselă ar conţine şi versuri.
Dar, surprinzător, și acest studiu ajunge la concluzii obținute în urma unor încercări similare, ceea ce ar putea avea implicaţii în diversificarea terapiei prin muzică pentru pacienții cu cancer sau cei depresivi. Instrumentele cel mai des folosite în terapie sunt chitarele şi tobele, însă noul studiu ar putea adăuga și vioara sau pianul pe lista de tratament.
Dacă răsfoind presă internațională sau națională (de ce nu?), dați peste articole interesante și credeți că le-ar folosi și altora ceea ce vi s-a părut vouă util, vă rugăm semnalați-ni-le. Poate și cu un scurt rezumat, dacă aveți darul de a face sinteze, poate cu o opinie. Trimiteți, fie doar link ul, fie și rezumatul și sau opinia, pe adresa office@catchy.ro. Mai mulți ochi, mai mulți căutători de calitate, nu poate fi decât mai bine. Vă mulțumim.
Citiţi şi
Când știi că ai nevoie de o schimbare în viața ta
Antrenamente pentru creier. Te interesează?
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.