Te superi dacă-ți plătești consumația, egala mea?

29 March 2015

Mihnea Rudoiu2007 a fost un an de tristă amintire pentru pădurile româneşti transformate în cărţi: copacii care au supravieţuit masacrului din acel an îşi amintesc şi acum, înfioraţi, clipa în care cel mai falnic stejar pomenit vreodată a fost tăiat şi trimis cu forţa să ajute la publicarea uneia din cele mai proaste romane scrise vreodată: “Micul Abelardy. Viaţa şi opera”. De Mihnea Rudoiu.

Okey, tipul ăsta-s eu. Iar cartea ce-am scris-o e aşa plictisitoare că şi în ziua de azi o folosesc pe post de somnifer: când nu pot pune geană peste geană, citesc două rânduri din ea şi adorm ca un prunc. Pe loc. Nu dă rateu niciodată !

Din acest punct de vedere, e o investiţie foarte profitabilă. Din păcate, numai din acesta.

Singurul motiv pentru care îmi place romanul e că surprinde un personaj discutând despre un subiect care stă pe limbă multor bărbaţi: discriminarea pozitivă a femeii în numele egalităţii între sexe.

Spre exemplu, el nu înţelege de ce, în unele cluburi, femeile au intrarea gratuită, iar bărbaţii nu.

Dar ceea ce îl scoate cel mai tare din pepeni e că bărbatul trebuie să plătească atunci când invită o fată undeva. Nici nu mai ştiu la ce concluzie ajunge deoarece, cum am spus, neputând citi mai mult de două rânduri din carte şi, a doua zi, uitând despre ce era vorba în acele două rânduri, nu îmi pot aminti prea mult din ea.

Azi-noapte, neputând adormi, am căutat să recompun din memorie o parte din gândirea acestui personaj, în speranţa că mă va fura somnul. În schimb, m-am trezit scriind cele de mai jos.

Ideea egalităţii între sexe, nu-i aşa, trebuie să transceandă acele limitări pe care le numim personalitate,  capacitate creatoare, forţă fizică, pasiuni, avere şi altele asemănătoare. Femeia, sub raport social, intelectual, material, e egală formal bărbatului, despre asta e vorba, corect? Drepturile şi îndatoririle sunt identice pentru ambele categorii.

Şi, atunci, de unde ideea că bărbaţii trebuie să plătească consumaţia unei femei pe care au invitat-o în oraş? Pentru că, luaţi aminte, dacă nu face unul din ei acest pas, bărbaţii şi femeile nu s-ar mai cunoaşte în veci. Aşadar, trebuie musai ca cineva să aibă iniţiativa şi, cum-necum, s-a hotărât că acest cineva trebuie să fie bărbatul. Foarte bine. Dar de ce trebuie să şi plătească? Aici îmi dă cu virgulă.

Până acum câteva generaţii, obiceiul în cauză avea o explicaţie firească. Acest sine qua non reprezenta transpunerea în cheie minoră a condiţiei sociale a bărbatului şi femeii acelor vremuri, când celei din urmă îi era refuzat accesul la educaţie, considerându-se că rolul ei primordial e acela de a îngriji gospodăria şi copiii. Femeile independente financiar erau puţine, la fel de puţine aveau posibilitatea să se întreţină singure, iar opţiunea unor alegeri personale cu privire la viaţa pe care şi-o doresc şi chiar la bărbatul pe care să-l iubească era, de multe ori, exclusă.

cuplu

Bărbatul era pilonul economic central, el era cel care avea o slujbă, care câştiga bani şi întreţinea familia, prin urmare, era firesc ca el să plătească consumaţia când invita o femeie undeva.

Dar societatea a evoluat între timp, canoanele s-au schimbat şi ele, astăzi femeile sunt preşedinţi de state, sunt lideri de opinie, scriitoare, oameni de ştiinţă, creatoare de modă, conduc corporaţii cu mii de oameni, sunt la fel de educate sau chiar mai educate decât bărbaţii, câştigă la fel de mult cât aceştia, nu există job pe care un bărbat să îl deţină şi unei femei să nu i se îngăduie să participe. Inclusiv în armată, femeile pot ocupa poziţii importante în ierarhia mlitară.

Prin urmare, femeia nu mai este “al doilea sex”, cum o numea Simone de Beauvoir într-o carte, ci se află pe acelaşi palier cu bărbatul.

Şi, iaca, ajungem de unde am pornit: de ce trebuie bărbatul să plătească?

Un răspuns tipic, adânc înrădăcinat în mentalul feminin conservator, ar fi că aşa este frumos, că un bărbat adevărat, curtenitor, bla bla bla… va trebui să facă asta, dacă vrea neapărat să invite o femeie în oraş. Fireşte, dacă el vrea să plătească şi e plăcerea lui, normal, nu putem răpi plăcerea domnului, iar dacă el câştigă de trei ori mai mult decât ea, cu atât mai mult ar trebui să o facă. Însă, de unde ideea că trebuie să fie o obligaţie subînţeleasă?

Că doar ea nu acceptă să iasă la restaurant considerând plata consumaţiei o monedă de schimb în locul timpului oferit cu generozitate bărbatului. Acceptă fiindcă ar dori să îl cunoască pe cel care a invitat-o, sau fiindcă se plictiseşte acasă, sau din o mie de alte motive, dar în niciun caz, mă gândesc, pentru a mânca şi bea gratuit.

Cu toate astea, mai bine de 70% din femei sunt însetate, imaginativ și poetic, de arhetipul bărbatului binecrescut care, atunci când adresează o invitaţie, consideră că e datoria lui să plătească. Nu toate admit asta, desigur, multe chiar comit gestul de a plăti ele însele, dar adesea o fac sperând că, până la urmă, tot el va fi cel care va plăti. Şi nu e vorba neapărat de bani, de faptul că ele nu şi-ar permite să-şi plătească partea ce le revine. Invitaţia în cauză, precum şi plata aferentă de la final, îmbracă forma unei acreditări a farmecului femeii, e un fel de referinţă a statutului special de care se bucură compania ei.

Totuşi, nu ar fi la fel de frumos ca femeia să îşi plătească singură consumaţia? Fără mutre, fără presupuneri inutile, fără confirmări iluzorii. Fără a se simţi incomodată că plăteşte, fără ca bărbatul să se simtă ruşinat că o lasă să plătească.

Să fie un act natural şi simplu.

Poate părea că trivializez o problemă, reducând-o la ceva meschin, cum sunt banii, dar eu doar pun în discuţie un principiu, cel al egalităţii între sexe. Principiul egalităţii a ajuns în punctul în care începe să plătească dividende, numai că ar trebui să nu o mai facă exclusiv în contul femeii, ci şi al bărbatului…

O povestioară din alte vremuri

Ecaterina a II-a a Rusiei plantase câteva răsaduri cu florile preferate într-un colţ îndepărtat din grădinile palatului Ermitaj. Odată, câinii ei au trecut alergând peste flori, iar împărăteasa a dat ordin ca un soldat să facă de pază în acel loc, spre a împiedica animalele să le mai distrugă.

După moartea ei, s-a continuat paza în jurul acelui colţ din grădină până ce, un secol mai târziu –  când ţar era Alexandru al II-lea –, generalul responsabil cu securitatea palatului din Sankt Petersburg, în timpul unei inspecţii, a dat peste soldatul care stătea de pază acolo şi l-a întrebat ce păzeşte. Acesta a dat din umeri că habar nu are.

S-au făcut cercetări în arhivă şi, bineînţeles, s-a descoperit motivul: atât că, între timp, răsadurile cu flori ale împărătesei dispăruseră de foarte mulţi ani, iar în acel loc nu se mai găsea nimic. Era doar iarbă.

Morala poveştii, în caz că v-a scăpat, e că inerţia socială, cutumele şi obişnuinţa ne împing să facem lucruri care, valabile şi necesare cândva, ulterior îşi pierd rostul. Noi înşine percepem multe ritualuri ca fiind desuete şi fără noimă, dar, neavând curaj să le opunem o rezistenţă critică, le îndeplinim în continuare, mecanic şi fără nicio plăcere.

Le facem pentru că aşa face toată lumea. Şi pentru că e mai comod. Şi pentru că aşa se zice că e bine să faci.



Citiţi şi

Comanda de mâncare în Popești-Leordeni e mai simplă ca niciodată! Vezi meniul Qzeen

Poate că nu vei fi primul, ultimul sau unicul ei bărbat

Alegeri de înger

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. lotusull / 18 October 2015 13:32

    Egalul meu, sunt sigură că morala poveștii n-a scăpat niciunui cititor 🙂
    Rezistența critică urmează gândirii critice ori asta înseamnă, printre multe altele, îndoială, curiozitate, ieșire din zona de confort a convingerilor preluate automat prin imitație sau învățare, tatonare cognitivă, acceptarea faptului că e posibil ca o credință/ opinie de-a noastră să se dovedească falsă ( neadataptată timpului prezent, situației reale), etc.
    Ca să revin la spinosul pretext( sau nu?) al egalității între sexe și plata limonadei. A spus cineva pe aici că cel care lansează invitația, plătește. Îmi pare pertinent asta.
    Aș nuanța doar în ce privește motivul invitației. Dacă Y bărbat o invită pe X femeie la un citro, motivul recunoscut sau nu fiind cel al inițierii unei relații romantice (suna sec, știu, dar am evitat cu bună știință al termen) – plata consumației poate fi parte a ritualului de împerechere. De ce? Păi simplu. Ca semn al statului social și sexual, al puterii. Iar asta nu e doar în mentalul colectiv feminin. Nu e doar de-o vreme încoace de pe vremea când femeile nu aveau job, salar și altele. Aș îndrăzni să zic că e dintotdeauna, pe undeva prin genele noastre și, spre regretul meu, n-am descoperit eu asta:) Dincolo de faptul că față de primul homo sapiens cu siguranță am evoluat, rămânem și animale (sociale) și acționăm, mai des decât credem conform acestei afirmații. Nu e nimic rău într-un ritual de împerechere.Tactile diferă de la specie la specie.( haios de citit despre sexul recreațional sau în vederea procreării, ritualuri și obiceiuri la cimpanzeii bonobo). Ideea e că, pe undeva prin codul nostru genetic, pare a fi înscrisă informația conform căreia masculul unei specii este cel care va iniția cucerirea( nu a oricărei femele) și va pune la bătaie tot ce are ptr a-și atinge scopul, iar femela, cea care va alege ( din mai mulți masculi) pe cel mai puternic. Nu e un punct de vedere foarte romantic – presupun că niciun Romeo rezonabil nu va citi sub balconul vreunei Juliete, Originea speciilor – ca parte a ritualului de împerechere, desigur:) Nu e nici singurul punct de vedere posibil și în niciun caz, reducționist. Cine știe, peste câteva generații bune, poate datorită unor mutații spontane, poate altor cauze, lucrurile vor sta diferit (ce rău îmi pare că nu voi mai fi atunci să vad ce și cum).
    Din fericire, bărbații și femeile se pot întâlni pentru o sumedenie de motive, altele decât sexul. Sau nu?:) Să zicem că da. Și atunci, cine lansează primul invitația, plătește. Valabil și pentru o întâlnire între persoane de același sex.
    Oricum, cu siguranță e palpitant să stai la o terasă, să bei un suc și să filosofezi despre discriminare în general și-n particular, evoluție, prejudecăți, rasism,
    schimbarea atitudinilor, rolul ritualurilor, conceptul de egalitate, conflictul intra si mai ales inter-specii 😛
    Notă. Habar n-am ce se poate spune în situația în care o întâlnire între un bărbat și o femeie, inițial ne-romantică, se transformă, treptat, într-una cu potențial de tra-la-la. Cine plătește sucul?:)

    Reply
  2. Lexy2006 / 18 October 2015 12:40

    Anca nu e vorba de banii de cafea, ci de grija lui fata de tine, inca din inceputuri cand inca nu te cunoaste. In stilul asta al tau vei ajunge o sclava cu principii. Mama, gospodina, sotie disponibila la pat si nu vei primi nimic pentru ceea ce oferi. Ca asa l-ai invatat de la inceput, si cum il inveti, asa il ai. Si in timp ce vei sta la oala sincron cu ochii dupa copil, obosita dupa job, individul va sta la o cafea cu una si i-o va plati si nu doar o data. Cat te valorezi, atat te vor valora si ceilalti. Esti om bun si educat, dar principiile tale sunt impotriva fericirii, respectului, ajutorului primit de cei din jur, esti limitata la inteligenta emotionala si scoala vietii. Iti vei merita soarta!

    Reply
  3. julie / 18 October 2015 10:21

    OK, dle Rudeanu, n-o sa ne asteptam sa ne platiti cafeaua. Cu atat mai putin saorma cu de toate. In rest, sunt de acord cu Elena – gesturile curtenitoare ale unui barbat ne fac pe noi sa ne simtim mai femei iar o “mai femeie” va sti cum sa faca dintr-un partener un “mai barbat”. Daca stau sa ma gandesc, femeia a depasit demult faza egalitatii cu barbatul pentru ca acum ii este net superioara; din aceeasi inertie de care vorbeati in articol, societatea inca nu recunoaste acest lucru dar va veni, cu siguranta, si acel moment. Aveti, desigur, libertatea de a nu plati ce-am consumat; dar acum avem si noi libertatea de a cumpara ceea ce dorim.

    Reply
  4. Corina / 18 October 2015 9:21

    Un tip care stie sa se exprime in limba romana poate gandi intr-un asemenea mod?!!! Credeam ca asemenea mentalitate este rezervata mitocanilor.
    Si lasand subtilitatile la o parte, barbatul si femeia sunt egali in drepturi, ambii facand parte din specia umana, insa nu sunt egali si in roluri, ceea ce ar fi stupid! Barbatul trebuie sa-si pastreze rolul lui de mascul cuceritor, iar femeia trebuie sa-si pastreze feminitatea si standardele.
    Cum sa-mi platesc singura consumatia?! Doar daca am iesit cumva cu un cimpanzeu :(( !…

    Reply
    • Max / 18 October 2015 10:54

      Corina, n-ai înțeles, nu îți plătești „singură” consumația. O plătește el,desigur, că numai așa te poate cuceri și așa e frumos. Ritualul e simplu: tu îi ceri nota, vezi cât face ce ai consumat tu, îi dai lui suma plus ceva bacșiș și EL PLĂTEȘTE. În felul ăsta, fiecare își joacă rolul iar tu nu rămâi necucerită.

      Reply
  5. Aly / 7 April 2015 11:58

    M-am regasit perfect in comentariul Ancai. Sunt putine situatiile in care un barbat mi-a platit consumatia si asta pentru ca intram in penibil insistand minute in sir sa imi platesc consumatia, asa ca am cedat.
    Nu am considerat niciodata ca barbatul este cel care trebuie sa achite si nici nu sunt de acord cu faptul ca impartirea notei de la restaurant este o caracteristica a egalitatii dintre sexe.
    Dar, pur si simplu nu mi-a placut sa fiu “obligata” la ceva, chiar si sa fiu draguta daca nu merita, doar pt ca el imi plateste cafeaua…preferam sa refuz o iesire, daca nu imi puteam suporta cheltuiala.
    Sunt situatii si situatii….
    Dar revenind la subiectul articolului in care este pusa la indoiala integritatea femeii care asteapta sa ii fie achitata consumatia, va intreb ce parere aveti despre barbatul care lasa femeia sa plateasca???
    Si nu o spun din povesti, ci in urma experientei pe care am avut-o cu un tip. In urma insistentelor mele de A-MI plati consumatia, a fost gentleman si m-a lasat sa o platesc……si pe a lui :)))))))

    Reply
  6. Dia Mantina / 1 April 2015 23:33

    Cât despre egalitate între sexe, ne asemănăm cu bărbaţii în lucrurile asemănătoare şi suntem deosebiţi de ei în lucrurile deosebitoare. Simplu, nu?

    Reply
  7. Dia Mantina / 1 April 2015 23:30

    Celor îngrozite de îndrăzneala adamului de a gândi măcar că ea,cea care, împricinata, mărul discordiei şi de’al de’astea, cafeaua adică, ar putea fi plătită de ele, şi chiar nu văd ce atâta vuiet pentru chestiunea asta, le doresc să poată supravieţui şocului.

    Reply
  8. Mirela / 1 April 2015 9:47

    Articolul asta este despre o egalitate dusa la extrem, exagerata. Daca ar fi sa il iau in serios pe cel care l-a scris i-as recomanda sa nasca niste copii si sa astepte sa-i vina ciclul o data pe luna, cu toate puseurile nervoase din zilele dinaintea ciclului, inainte sa se apuce de scris. Barbatul si femeia nu vor fi niciodata complet egali, nu asta a fost intentia celui care ne-a creat si nici a celor care vorbesc despre egalitate intre sexe.

    Reply
  9. leo / 31 March 2015 21:09

    .” Şi nu e vorba neapărat de bani, de faptul că ele nu şi-ar permite să-şi plătească partea ce le revine. Invitaţia în cauză, precum şi plata aferentă de la final, îmbracă forma unei acreditări a farmecului femeii, e un fel de referinţă a statutului special de care se
    bucură compania ei.”
    Pana la urma care-i “acuzatia”!? Ca si-a pus o intrebare!?…Credeti ca omul ar fi mazgalit atat daca era vorba de o banala cafea!? E mult mai mult de atat…E vorba,in ultima instanta de atmosfera irespirabila pe care o fac milioane de “feministe” pe sute de milioane de bloguri! Din punctul meu de vedere,inchid laptopul si merg la munca…Problema e alta! La fel ca ideile de stanga…”egalite,fraternite…bla bla” si “feminismul” prinde la fetele tinere! Iar “atmosfera” asta se raspandeste in societate foarte repede… Din pacate pentru ele, lumea nu merge asa! Marele noroc este ca nu suntem deloc egali intre noi si asa o sa si ramana…situatiunea!

    Reply
  10. Elena / 31 March 2015 13:35

    PS. Mie-mi place ca toti barbatii scot la inaintare faza cu egalitatea. Vreau sa vad un barbat care se simte barbat atunci cand iubita ii zice “Iubi, schimb eu priza.”, “Iubi, am dus eu masina in service.”, “Iubi, am facut pana, dar nu veni sa ma ajuti, schimb eu roata.”, “Iubi, nu indrazni sa-mi iei flori de ziua mea, sunt capabila sa mi le iau singura.”, “Iubi, am probleme la munca, e greu rau si colegii sunt naspa, dar ma descurc, nu am nevoie de tine.” Cum ziceam, in situatia asta cred ca orice barbat ajunge sa se simta mai inutil si mai incapabil decat un copil de 5 ani, situatie in care barbatia si increderea in sine au grav de suferit. De cealalta parte, femeia se transforma intr-o entitate obsedata de control, care trebuie sa faca tot si sa stie tot, care nu primeste ajutor – fiindca e capabila, nu?, ceea ce o schimba intr-o soacra cicalitoare, intr-o femeie alaturi de care orice barbat retraieste perioada copilatiei, in care super-mami avea grija de toate. Unora le convine, altora nu. Din punctul meu de vedere, egalitatea asta dusa la extrem (si inteleasa gresit, pt ca ea se referea doar la egalitate sociala, la dreptul la vot, la salariu, la munca salariata etc.) nu e decat o ipocrizie, o chestie cu care ne mintim singuri si care ne transforma: pe barbati, in fete, iar pe femei, in baieti. Iar apoi, evident, ne umplem de frustrari si dam vina pe societate.

    Reply
  11. oana / 31 March 2015 11:07

    Frumos si just comentariu Elena! Insa, ma mira cum ai folosit acel “decat” 🙁
    “Asta decat daca esti de parere ca …” (pari instruita, sper (pt tine) sa fi fost doar o scapare…)

    Subiectul articolului (bine scris!) este delicat si stufos in acelasi timp si aceeasi masura. Personal, cred ca daca vreunul dintre cei doi ramane cu vreo dilema privind achiatrea notei de plata, o pot lamuri la o a doua iesire o cafea…:)

    Reply
  12. Elena / 30 March 2015 21:48

    Eu mi-am platit mereu partea mea de consumatie, mi-am deschis singura usile si mi-am luat singura haina de pe umeri. Pentru ca, da, sunt capabila sa fac lucrurile astea. Dar cand am intalnit barbatul care le-a facut in locul meu din propria lui initiativa, cu naturalete, siguranta de sine si fara ifose, ei bine, atunci m-am simtit mai femeie ca oricand. Iar faptul ca eu m-am simtit si am devenit mai femeie ca oricand l-a facut pe el sa se simta si sa devina mai barbat ca oricand, if you know what i mean. Exact cum ai zis, nu e vorba de bani, e vorba de principiu, de gesturi frumoase si de bun simt, care nu au nicio legatura cu egalitatea. Asta decat daca esti de parere ca dupa ce l-am asteptat imbracata in politista si i-am aplicat niste ‘sanctiuni’ ilegale, ar fi trebuit sa-i spun: “Uite, iubitule: costumul a costat atat, catusele atat, adunam totul si impartim la 2, ca doar a fost ideea mea”.

    Crede-ma, barbatii care platesc cafeaua aia, care deschid usa aia amarata si care trag de scaunul ala enervant sunt de o mie de ori mai castigati decat ceilalti.

    Reply
  13. Mălina / 30 March 2015 21:46

    Cate polemici a iscat un articol. Fetelor toate aveti pretentii spunand ca cine invita plateste dar cand voi batei apropo-uri la un baiat sa va scoata in oras, cine a invitat primul/prima?
    Mi se pare o lipsa de bun simt din partea voastra sa ajungeti sa jigniti un baiat doar pentru ca nu a avut chef sa va plateasca voua o amarata de cafea. E grav daca ati ajuns sa ii faceti sarantoci pe cei care nu vor acest lucru. De ce sunt obligati? Pentru ca v-au scos din casa? De ce ati acceptat? Pentru ca voi nu va permiteti o cafea?
    E absurd sa afirmi ca ii faci baiatului o favoare si ar trebui sa fii platita pentru asta. E ca si cum ai spune sa fii platita ca faci sex cu el. Te-ar jigni daca dupa o partida de amor ar veni si ti-ar spune „ Uite draga ia 7 lei.”
    Daca iti plateste consumatia nu inseamna ca te respecta sau la voi asta inseamna a fi respectata de un domn? Asta inseamna a fi un gentleman? A scoate rapid portofelul cand voi va ridicati de la masa?
    Grav chiar foarte grav ca ati ajuns sa credeti ceea ce credeti!

    Reply
  14. Trimpz / 30 March 2015 21:46

    Eu zic ca plateste cine vrea sa fie mai de cinste. Daca barbatul e mai clasic si invita femeia la nu stiu ce restaurant luxos, clar plateste el, ca ea nu se duce mereu pe-acolo sa arunce banii. Daca el are venit mai mare decat ea si o scoate in locuri selecte, tot tre sa faca cinste. Dar in alte situatii daca pur si simplu se opresc amandoi la cel mai apropiat local sa manance cina, atunci amandoi sa plateasca egal.

    Daca una vrea sa se desparta de mine doar din cauza ca am lasat-o sa plateasca ea, inseamna ca n-am pierdut mare lucru. Nu trebuie implicati banii in asta, nu e nimic romantic in ei. Faci cinste la fel cum ai face-o unui prieten. Trebuie sa aiba motive mai serioase de despartire ca sa consider ca eu chiar am gresit. Esti persoana, ai drepturi, tu iti cumperi de-ale tale. Intre timp ma mai lasi pe mine sa te mai rasfat cu cadouri (ca lumea, nu friptura la restaurant) si suntem chit.

    Reply
  15. Anca / 30 March 2015 21:42

    Niciodată nu mi-a plăcut să plătească bărbatul pentru mine. Singurele dăți în care am făcut o excepție au fost relațiile de lungă durată, în care mai cedam, din când în când, de dragul partenerului. Am principiul ăsta încă din adolescență și s-a întâmplat adesea ori să refuz să ies din pricină că nu aveam bani în momentul respectiv. Așa am fost educată de părinții mei de mică și așa este firesc pentru mine. Nu mi se pare neapărat ceva în neregulă cu faptul că (femeile) se așteaptă ca bărbatul să plătească consumația, însă eu nu mă simt comfortabil cu asta. Toți bărbații cu care am ieșit s-au oferit să plătească și toți au fost surprinși de refuzul meu. De multe ori situația era puțin ridicolă, adesea trebuia să mă contrazic și să insist câteva minute pentru a-i face să cedeze.
    Șocant mi se pare când le mai aud pe prietenele mele că ies în oraș, la diverse întâlniri, fără vreun ban în buzunar cu gândul că bărbatul va plăti totul. Una dintre ele a avut însă surpriza ca tipul să nu se ofere să plătească consumația – situație relativ penibilă.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro