Iisus, cel pe care ar trebui să-l iubim şi căruia ar trebui să-i dedicăm măcar acum, în postul Paştelui, câte un gând, a comprimat pentru noi cele 10 porunci vechi în două. Simple şi extrem de generoase. De fapt una singură. Să iubeşti. Întâi pe Domnul şi pe urmă pe aproapele tău. N-a menţionat că aproapele trebuie să fie bărbat, aflat într-o poziţie de conducere, la apogeul existenţei sale şi musai alb. Nici măcar n-a spus să fie de aceeaşi religie cu tine. Doar să îl iubeşti.
Tinerii ucişi în Kenya pentru asumarea statutului de creştin sau poate fiindcă şi-au iubit religia creştină au murit probabil în Joia mare, dat fiind că doar confesiunile ortodoxe şi greco-catolice sărbătoresc pe 12 aprilie Paştele din câte ştiu eu.
După cum spuneam, nu mă pot identifica cu Charlie Hebdo, fiindcă nu cred că libertatea mea trebuie să rănească libertatea altuia. Însă de data asta pot spune că mă identific cu cei 147 de morţi din Kenya. Şi că îi deplâng cu adevărat.
Fiindcă erau îngrozitor de tineri şi frumoşi.
Fiindcă erau plini de vise pe care acum nu le vor mai putea împlini niciodată.
Fiindcă niciun om nu merită să moară din motivul stupid că nu aparţine aceleiaşi mulţimi cu ucigaşul.
Fiindcă tăcerea cu care tratăm acest subiect îi mai ucide încă o dată.
Fiindcă Europa poate să plângă 12 oameni ALBI care şi-au căutat extrem de activ moartea, aş zice chiar cu lumânarea aprinsă, dacă n-ar suna atât de îngrozitor de macabru, dar ridică din umeri la vestea morţii a 147 de oameni negri.
Fiindcă încălcăm atât de flagrant legea Iubirii încât ni se aplică cu desăvârşire versetul ”întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.” (Matei 25, 40)
Tinerii care au adăugat în cerul superb Keniei încă 147 de martiri au făcut-o fiindcă au fost educaţi să îşi urască aproapele. Fiindcă atitudinea creştină timp de un mileniu şi jumătate a fost să ignore a doua poruncă a lui Iisus.
Citiţi şi
Andaluzia. Sufletul geometric al Spaniei
Atenție la clișeele „corecte politic” care manipulează votul!
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.