Sunt un tată începător

9 September 2014

tataCe înseamnă asta? Înseamnă că vreau să fiu prezent în fiecare moment al vieții fetiței mele și mai înseamnă că învăț din fiecare experiență pe care o am cu ea. Mai este puțin și se fac trei ani de când a venit pe lume, de când viața mea a căpătat o altă culoare, aromă, viteză, sens; trei ani de când s-au schimbat prioritățile, orele de somn, modul în care fac sport, în care conduc mașina, în care mă enervez sau mă calmez; trei ani de când mă gândesc altfel la haine, la mașină sau la gadgeturi; trei ani de când subiectele de discuție sunt altele, de când mă uit la desene animate în mod constant, de când știu din nou toate poveștile și locurile de joacă; trei ani de când știu să fac diferența între biberoane, tetine, pompe de sân, scutece și mărimi ale acestora, haine de bumbac sau sintetice, jucării de plajă, de baie, de somn, de … ce vreți voi.

De fapt sunt începător din momentul în care am decis să devenim părinți. Din acel moment în viața mea s-au strecurat încet DAR sigur subiectele legate de apariția unui copil și viața în trei.

Am început să privesc altfel mobila din casă, modul în care am aranjat-o și numărul de colțuri, mașina cu care mă plimb și numărul de airbaguri sau stelele Euro NCAP, distanțele față de bunici și programul acestora, numărul de creșe și grădinițe din jurul casei, numărul de camere ale apartamentului, destinațiile viitoare din concedii și perioadele – TOTUL.

Acum că scriu aceste rânduri și enumăr atâte lucruri (sigur omit o mulțime) îmi dau seama, încă o dată, cât de mult te transformă un astfel de pas. Asta în cazul în care îți dorești acest pas, căci altfel schimbările sunt minime și… dar despre aceste lucruri poate vorbim (scriem) altă dată.

siguranță

Știți cum mi-am dat seama că sunt implicat? Fix în momentul în care am început să fiu întrebat “ce și cum”, când am ajuns să vorbesc cu viitoarele mame despre tratamentul în cazul trombofiliei, vitaminele pe care trebuie să le ia funcție de trimestrul în care e sarcina sau când aveam emoții pentru cele care așteptau rezultatul unei amniocenteze sau care sunt difernețele în cazul nașterii naturale, sub apă sau prin cezariană.

Cam câți bărbați știu aceste lucruri? Sunt destui care decid să se implice și cred că ar fi mai corect să spun “din ce în ce mai mulți”, doar că nu sunt foarte verbali sau comunicativi pe acest subiect și mai cred că sunt destui care sunt ușor “opaci” la sfaturile sau experinețele altora – dar și acesta e un alt subiect.

Până acum am observat că fiecare zi e o alegere sau conține o alegere. Lista e lungă… că e vorba alegerea doctorului care urmărește sarcina, de locul în care “vei naște”, de fiecare amănunt care ține de confortul lui, de doctorul de familie, de creșa de stat sau particulară, de cât timp petrece cu bunicii sau la televizor, la ce vârstă îi dai să atingă tableta, când îi schimbi mărimea la scutece și cum renunțăm la ele… wow… lista e uriașă!

Pe Daniel îl găsiți cu totul aici.



Citiţi şi

Cum să îți alegi pantofii potriviți în perioada sarcinii? 3 recomandări

Vertij de primăvară

Christian Dior și WC-ul din fundul curții – Eleganța vieții pe trepte de contrast

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro