După succesul primelor trei ediţii ale acestui eveniment caritabil, cea de-a patra ediţie a evenimentului Suflet în culori, dedicat ajutorării copiilor diagnosticaţi cu autism, va avea loc pe scena Sălii Radio din Bucureşti, în data de 1 aprilie 2017, ora 19:00. Concertul va fi susţinut de TRIO HUILLET format din: Clara CERNAT, vioară/violă (România), Gari CAYUELAS – KRASZNAI, clarinet (Spania) şi Thierry HUILLET, pian (Franța).
TRIO HUILLET abordează un repertoriu excepțional de muzică de cameră, reunind trei instrumente care se completează reciproc şi oferind programe de concert pentru vioară, clarinet și pian. De altfel, Thierry Huillet este unul dintre cei mai importanți compozitori din prezent.
Ca şi în editiile anterioare, fondurile obţinute din vânzarea biletelor vor ajunge la copiii diagnosticaţi cu autism aflaţi în grija Asociaţiei Help Autism. Ca de fiecare data, şi anul acesta va fi organizată, alături de Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, o conferinţă de presă, pe 31 martie, la care vor fi prezenţi artiştii invitaţi să cânte pentru copiii cu autism.
Autismul este o tulburare de spectru, iar acest lucru înseamnă că persoanele cu autism sunt foarte diferite, la fel ca noi toți – unele pot vorbi, altele nu; unele pot învăța vizual, altele auditiv; unele pot fi mai sociabile, altele mai puțin. Nu există niciun tratament medicamentos care să vindece autismul, dar cu terapie timpurie intensivă, până aproape jumătate dintre copiii cu autism pot trăi o viață independentă. Autismul nu se poate vindeca, dar se poate recupera. 47% dintre copiii cu autism pot să progreseze atât de mult încât să nu poată fi deosebiți de copiii tipici. Autismul se poate recupera cu terapie ABA: AnalizaComportamentală Aplicată. Fără terapie simptomele autismului se agravează în timp. Din păcate, acest tratament este de durată și foarte costisitor și, cel puțin deocamdată, legislația din România nu permite decontarea lui prin asigurările sociale.
Iată de ce o campanie de strângere de fonduri se impune, pentru ca tot mai mulți copii să poată beneficia de terapie adecvată, pentru a reuși integrarea lor în școală și societate. În România, sunt aproximativ 30.000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului. În lume, un băiat din 84 și o fetiță din 157 suferă de autism. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație. Prin organizarea acestui concert caritabil urmărim strângerea de fonduri prin simpla participare a publicului larg la un concert de calitate, astfel asigurând fodurile necesare susținerii activității Asociației Help Autism.
De aceea ne dorim ca evenimentul să devină unul anaul, astfel încât aceste fonduri să ușureze munca Asociației și să poată oferi mai multe posibilități copiilor diagnosticați cu autism. Un copil cu autism poate avea autonomie în activitățile de zi cu zi dacă diagnosticul și terapia sunt oferite din timp.
Citiţi şi
GALA OPERA FANTASTICA pe scena Auditoriumului Maximum din Cluj-Napoca
A 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu începe duminică la București
TURNEUL NAȚIONAL “FIORI E COLORI” București / Brașov / Cluj-Napoca
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.