Semne că folosești pastile de slăbit nepotrivite pentru tine

25 June 2024

Industria pastilelor de slăbit este una foarte bogată, din toate punctele de vedere. Dacă dorești să slăbești, ai la dispoziție o mulțime de pastile de slăbit la care poți apela oricând. Totuși, tocmai aceasta este și problema – faptul că există foarte multe tipuri disponibile, tipuri nu tocmai sănătoase.

Cele mai multe pastile de slăbit au la baza medicamente sau substanțe chimice puternice, având deseori rol de suprimare. În alte cuvinte, provoacă reacții care reduc o anumită nevoie a organismului. Din start, poate fi observat faptul că marea majoritate a pastilelor de slăbit nu reprezintă o soluție sănătoasă.

Bineînțeles, există și pastile de slabit bazate pe ingrediente naturale, sănătoase, însă acestea sunt o mică parte din oferta de pe piață. Iată, așadar, câteva semne (efecte secundare) care îți spun clar că ai ales pastilele de slăbit nepotrivite pentru tine sau pur și simplu nepotrivite în general!

Tipuri de pastile de slăbit și efectele secundare posibile

După cum a fost menționat, există foarte multe tipuri de pastile de slăbit. Printre cele mai cunoscute și mai utilizate, se numără următoarele:

  • Pastilele cu efect de suprimare a apetitului – cele mai comune; pot fi însoțite de efecte secundare precum hipertensiune arterială, ritm cardiac crescut, insomnii, nervozitate, stări de neliniște și dependență, în principal;
  • Inhibitori de lipaza – pastilele de slăbit de acest tip pot fi obținute, deseori, fără o rețetă; consumul lor poate fi însoțit de flatulență și incontinență fecală;
  • Pastilele cu antidepresante care inhibă dopamină și norepinefrină – acestea pot cauza greața, vărsături, dureri de cap, oboseală, constipație, hipertensiune, stări de amețeală, ritm cardiac crescut, anxietate, precum și schimbări ale gustului;
  • Agoniști ai receptorilor GIP și GLP-1 – pastilele cu ingrediente de acest tip pot cauza greața, vărsături, constipație, dureri de stomac, arsuri cardiace, oboseală și somnolentă, căderea părului, precum și afecțiuni asociate cu refluxul gastroesofagian.

Aceste patru tipuri de pastile de slăbit pot veni la pachet cu efecte adverse destul de neplăcute, dar și cu reacții alergice neașteptate. Prin urmare, din ce în ce mai multe persoane care își doresc să slăbească susțin faptul că nu vor apela la pastile de slăbit cu efecte puternice, implicit pe baza de substanțe chimice agresive.

În schimb, sunt preferate pastilele de slăbit cu extracte naturale, care mai degrabă promovează arderea grăsimilor și pierderea în greutate. De exemplu, în locul pastilelor care suprimă apetitul, mulți dintre cei care doresc să slăbească apelează în schimb la pastile cu fibre alimentare naturale, fibre care sporesc senzația de sațietate de după masă.

Pastile de slăbit cu extracte naturale – ce opțiuni ai?

Evident, este destul de dificil să găsești pastile de slăbit care să nu producă efecte secundare semnificative, precum cele menționate anterior. Totuși, nu este imposibil. Există destul de multe branduri și diete specializate care, pe lângă produse de marcă proprie și planuri alimentare optime, iți pun la dispoziție și suplimente alimentare care promovează pierderea în greutate.

Printre acestea se numără și NUPO, dieta VLCD preferata a românilor în 2023, dieta care vine la pachet cu 2 suplimente alimentare – unul cu extracte de Yerba Mate și Nuca de Cola, care stimulează arderea grăsimilor într-un mod natural și un alt supliment cu fibre naturale solubile în apă (Glucomanan), care oferă o senzație de sațietate pe termen lung.



Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Steplex / 29 June 2024 17:09

    Este alarmant cât de multe tipuri de pastile de slăbit disponibile pe piață pot provoca efecte secundare severe. Deși există alternative naturale, ele reprezintă doar o mică parte din opțiunile disponibile. Ar trebui să fim mult mai atenți la ceea ce consumăm pentru a pierde în greutate și să alegem metode sănătoase. Ați încercat vreodată pastile de slăbit și ce experiențe ați avut cu ele? Credeți că educația privind alimentația sănătoasă ar putea reduce dependența de aceste pastile?

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro