Pe Emil Brumaru nu îl cunoșteam. Dar ce noroc pe mine să îl cunosc pe Horațiu Mălăele din piesele în care l-am văzut. Mai mare noroc a fost că am ales să merg la “Câte în lună și în stele”.
Și cum ascultam poezii cuminți și la locul lor, de pe strapontină, că în altă parte nu s-a mai găsit bilet, s-au unduit către mine niște cuvinte care m-au șocat. Nu că aș fi eu vreo pudica de fel, dar nu mă așteptam la literatură erotică la drum de seară. Nu-mi ieșise în cărți, cum s-ar spune.
Domnilor antemenționați, le-a ieșit însă.
Poeziile lui Emil Brumaru, recitate de Horațiu Mălăele, sunt cel mai intelectual show erotic la care am avut onoarea să asist. Și cred că nu e puțin lucru să reușești să încălzești o sală aproape plină de doamne doar cu niște rime pline de candoare, dar și degrabă trimițătoare cu gândul la amor nerușinat.
M-am uitat în jur și nu eram singura care se foia, roșie la față, ascultându-l pe distinsul domn Mălăele.
La sfârșit, am întrebat dacă mi s-a părut sau chiar plutea o energie caldă, de alcov, prin sală. Răspunsurile oamenilor din jur nu m-au dezamăgit. Domnul Mălăele si Domnul Brumaru făcuseră, într-adevăr, lucruri nerușinate cu toate mințile prezente în acea seară. Mostre:
“Cand treci prin oraș,/ Ca zânele prin ceață,/ Pupați-aș caleașca pe roata din față./ Sufletul din mine,/ Iese-n straie fine,/ Și-o ia dupa tine,/ Pe ulițe line,/ Cu ochii cat ceașca,/ Și fluturi pe coate,/ Pupați-aș caleașca,/ Pe roata din spate”.
“Căci dacă mă enervez,/Te învârt de nu te vezi/ Precum ca pe-un titirez/ De din zori până-n amiezi. Fiindcă prea ești bestie/ Pupa-te-aș pe trestie/ Și mâncați-ar pitpalacii gura, tâțele și cracii/ Ce îi ai/ Și nu mi-i dai…”
(citate extrase din Submarinul Erotic, Emil Brumaru, Polirom, 2009)
Eu m-am oprit la prima librărie. Să am mai multă literatură contemporană de vază, în casă!
Citiţi şi
Pimul festival internațional de film de comedie din România
“Moromeții 2”, marele câștigător la Premiile Gopo 2019
Femeia la 30 de ani – o elevă repetentă
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.