Poate că în vestimentaţie negrul exprimă eleganţă şi tristeţe, dar natura nu cunoaşte asemenea coduri. Fructele şi legumele “înveşmântate” în negru, purpuriu sau albastru închis sunt o comoară pentru corp şi minte. Au resurse preţioase de antioxidanţi, polifenoli şi flavonoide, și, între toate, resveratrolul ia premiul întâi cu coroniţă. Nu de alta, dar s-ar putea ca datorită lui să ajungem matusalemici… Cu condiția să avem gena. 🙂
Îmi amintesc că, în copilărie, mâncam afine cu nemiluita până ce mâinile, buzele, dinţii şi limba se făceau vineţii. Habar n-aveam că pe cât de vizibil îşi lasă amprenta la suprafaţă, pe atât de bine fac organismului pe dinăuntru. Iar lângă ele, acum, vara, în topul binefăcătorilor stau cireşele negre, coacăzele negre, corcoduşele negre, fasolea şi lintea neagră, varza roşie şi salata tot roşie, dude, mure, prune, struguri negri. Dacă vreți și argumentul științific, îl găsiți aici. Dar eu zic să ne credeți pe cuvânt și să nu le ocoliți. Sănătate bună! 🙂
Citiţi şi
Cum arată dieta pentru sănătatea inimii (după cardiologii elvețieni)
Cel mai prost sfat din nutriție
7 idei de mic dejun delicios și răcoritor pentru diminețile verii