Salutăm lansarea DECS

17 June 2015

Pe 16 iunie, la Reședința Franței, a avut loc lansarea oficială DECS – o colecție online de clipuri-documentare despre inovație și oamenii care creează valoare în România. Din dorința de a contracara non-valoarea, mediocritatea și banalul, DECS aduce în prima linie elita gândirii românești și oferă un spațiu în care interacțiunea cu performanța românească în diverse domenii să se facă direct, oferind utilizatorilor acces la idei strălucite, povești de viață despre eroi adevărați, chiar dacă uneori neștiuți de nimeni.

Conținutul DECS abordează teme captivante din știință, tehnologie, medicină, IT, economie și societate, și pune la dispoziția celor curioși, îndrăzneți și dornici de entertainment inteligent, o serie de întâlniri virtuale cu personalități din România. “Funcționarea unui laser”, „Chimia Big Bangului” sau controversa “Femei vs feministe” sunt doar câteva dintre temele analizate pe larg și explicate pe înțelesul tuturor de către invitații DECS.

DECS

“România deține un tip de capital despre care se vorbește rar și pe care nu îl găsim cotat la bursă sau cu un corespondent în bugetul țării: spiritul inteligent și inovator pe care românii îl au. DECS scoate la lumină acest capital valoros, punându-l la dispoziția celor pentru care “a descoperi” este un stil de viață. Tocmai pentru a facilita această întâlnire cu „ideea”, platforma DECS a fost creată într-o manieră accesibilă și modernă, de la modul în care este montat fiecare clip video, până la structură. Ne dorim ca DECS să devină în scurt timp un instrument de informare în special pentru tineri, celor cărora de fapt le aparține „viitorul” la care se referă fiecare dintre cei care au avut generozitatea să răspundă invitației noastre de a participa la realizarea DECS”, a declarat Șerban Georgescu, unul dintre creatorii DECS.

Printre personalitățile pe care utilizatorii le pot cunoaște mai bine prin intermediul conținuturilor video de pe platforma DECS se numără profesorul Radu Gologan, antropologul Vintilă Mihăilescu, academicianul Mircea Malița, profesorul Vasile Baltac, Mihaela Miroiu, Irinel Popescu.

DECS este rezultatul muncii de mai bine de un an al unei echipe pasionate, coordonată de Șerban Georgescu, regizor și realizator de filme documentare, în calitate de autor al proiectului. Lui i s-au alăturat Andrei Dorobanțu, fizician, cercetător la Institutul de Fizică Atomică, de la Măgurele, și Mirel Bran, reputat jurnalist, corespondent Le Monde în România, ambii contribuind activ la dezvoltarea conținutului DECS. Echipa a fost apoi completată de energia și pasiunea unor oameni care au crezut cu tărie în proiect și l-au transformat în realitate, de la filmarea și editarea materialelor la realizarea platformei online.

“DECS este un proiect în care întreaga echipă a crezut cu tărie, acesta fiind principalul motiv pentru care putem vorbi astăzi despre lansarea lui. Este un proiect la care muncim de mai bine de un an, dar până acum am turnat doar fundația. Inspirați probabil de interlocutorii noștri, această fundație este reprezentată de capitolul Știință, pe care l-am completat în cea mai mare măsură. Așadar, am convingerea că vom avea “știința” să dezvoltăm în continuare acest proiect. DECS este o muncă continuă, în care sperăm să fim susținuți de toți cei care cred, așa cum o facem noi, că pentru a merge mai departe ca națiune, avem nevoie să știm cine suntem”, a completat Șerban Georgescu.

Proiectul se bucură deja de aprecierea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) care i-a oferit Premiul Juriului pentru „Cea mai bună inițiativă din mediul online”.

Partenerii DECS: Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN – HH), Brain3.0 Romania, UEFISCDI, Institutul Francez din România, CCIFER, Țuca Zbârcea & Asociații.

Le dorim succes și vă invităm să fiți cu ochii pe ei! 🙂



Citiţi şi

Fundația Alexandrion anunță laureații celei de-a XI-a ediții a Galei Premiilor Constantin Brâncoveanu

Laika, o martiră a științei

“Femeia pe care trebuie să o știm” – trimite-ne povestea ei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro