Ingrediente
500g cartofi dulci, curățați și tăiați felii groase de vreun centimentru
ulei de măsline
100g frunze de baby spanac, bine spălate
4 linguri de semințe de pin
1 ceapă (de preferința roșie), tăiată peștișori
150g brânză feta (eu aș zice că de capră, însă în ultima instanță merge și telemea de-aia veche și grasă)
3 linguri oțet balsamic
2 linguri miere
1 lingură muștar tradițional, din ăla cu boabe
sare, piper
Fierbe feliile de cartofi dulci vreo 5 minute, la foc foarte mic, în apaăcu puțină sare. Scurge-le, apoi amestecă-le ușurel cu 2 linguri de ulei de măsline. Asezonează.
Încinge bine o tigaie-grill și pune feliile de cartof dulce și pe-o parte și pe cealaltă, să se înmoaie și să se caramelizeze. Întoarce-le o singură data, să nu se rupă și să facă dungi frumoase. Ia din tigaie și așază pe o farfurie să se răcorească.
Pentru sosul salatei, amestecă oțetul balsamic, mierea și muștarul, apoi adaugă sare și piper proaspăt măcinat, după gust.
Într-un castron mare, așaază frunzele de spanac, presară deasupra ceapa, semințele de pin și brânza feta tăiată cubulețe sau fărâmițată. Pune feliile de cartof dulce călduțe peste toate astea și picură încetișor tot dressingul. Amestecă chiar înainte de a servi.
Se pare că merge bine alături de un grătar, dar eu am mâncat-o de capul ei, cu niște pâine proaspătă și a fost perfect.
Pe Smaranda o găsiți aici, ca zână. A eficienței.
Citiţi şi
O alimentație sănătoasă pentru o piele sănătoasă în timpul verii
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.