Relațiile virtuale sunt cele mai mari capcane ale vremurilor noastre

18 November 2017

Sunt una dintre miile de victime ale internetului: m-am îndrăgostit virtual, am iubit online, dar am suferit real.

Trăim între-o lume atât de conectată la internet, încât cu greu facem diferenÈ›a între ceea ce trebuie tratat online È™i ceea nu. Eu mă număr printre cele care È™i-au trăit o dragoste ca-n poveÈ™ti online, cu un prinÈ› care dădea send unor replici pe care orice fată È™i-ar fi dorit să le audă È™i care își cumpără lipsa cu flori È™i cadouri… Și am picat…

Timp de trei ani ne-am întâlnit doar în vacanțe, ne-am plimbat, iar astfel de activități nu îmi ridicau niciun semn de întrebare. Am hoinărit, am râs, am petrecut, iar în aceste contexte, discuțiile legate de noi ca indivizi ar fi stricat vraja.

Am fost sigură că soarta a fost bună cu mine și a vrut ca la mii de kilometri eu să-mi întâlnesc jumătatea și încetul cu încetul mi-am dorit tot mai mult să-l am aproape. Când minunata zi a venit, m-am întâlnit cu un străin în bucătăria mea dimineață și nu era deloc cel din spatele ecranului. Acum, că nu ne mai făcea nimeni patul în camera de hotel și niciun chelner nu ne mai punea mâncarea pe masă, viață noastră arăta total diferit. De aici, discuțiile și certurile nu au mai contenit, conviețuirea în doi devenind tot mai imposibilă.

iubire virtuala

Zi de zi, noapte după noapte, am căutat să găsesc cuvintele dulci pe care mi le spunea de la depărtare, promisiunile și persoana care se pretindea a fi. Am dat vina pe acomodare, pe noua casă, pe vreme, pe orice, pentru a amâna concluziile …dar a venit și ziua cea mare când, efectiv, învinsă de străinul din patul meu, am exclamat contrariată NU MAI POT! De aici încolo, acest individ m-a șantajat cu tot felul de motive ieftine să mă țină aproape, eu eram motivul pentru care el acum locuia în România, eu eram sursa lui de nervi, eu eram cauza tuturor problemelor. A mai urmat o perioadă lungă de timp în care certurile au curs cu miile, până când am reușit să accept faptul că nu ne-am înțeles decât în mediul online, că în viața de zi cu zi eram două persoane total diferite, cu idealuri și principii diametral opuse. Am decis să părăsesc într-un final câmpul de luptă, când totul deja luase o altă turnură, când trăiam doar pentru reproșuri și amenințări.

Astfel mi-am trăit povestea mea de dragoste, am acumulat amintiri frumoase în fața ecranelor, însă tot pe această cale am avut parte de cea mai dureroasă experiență din viața mea. M-am luptat cu morile de vânt, mi-am dorit groaznic să descopăr în străinul de lângă mine prințul cuceritor de pe Facebook. Am plătit un preț prea mare pentru faptul că mi l-am dorit prea mult.

Fetelor, nu pierdeÈ›i zile în faÈ›a calculatoarelor, proiectându-vă o relaÈ›ie de vis, tot ceea ce e real e în faÈ›a voastră È™i puteÈ›i atinge, restul e pură ficÈ›iune. Nu refuzaÈ›i îmbrățișări calde È™i zâmbete sincere pentru un selfie regizat, acesta nu vă va È›ine de cald. Nu vă puneÈ›i speranÈ›ele în promisiuni deÈ™arte È™i nu vă planificaÈ›i viitorul cu oameni virtuali …relaÈ›iile pe internet sunt cele mai mari capcane ale vremurilor noastre, È›ineÈ›i minte asta!!

 Guest post by Andra

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Ea È™tie… È™i tace

Am fost crescută de o mamă narcisistă și un tată complet absent emoțional

Voi ați observat cât de greu e pentru unii să suporte fericirea, binele sau succesul altora?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. axelle / 21 November 2017 16:41

    Adevarat ce spui dar si in virtual este ca in realitate: suntem suma alegerilor noastre.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro