Dacă n-ați mai ajuns de multișor la o primă întâlnire, poate n-ar strica să zburați cu Virgin America. Compania aeriană a introdus recent un serviciu de dating pentru pasagerii săi. Când văd pe cineva care le trezește interesul, aceștia pot trimite o băutură sau chiar un fel de mâncare, dacă nu știu sau nu pot cum să intre altfel în vorbă.
Cum funcționează? Te uiți să vezi unde s-a așezat persoana respectivă, verifici pe o hartă digitală a locurilor, notezi numărul, alegi ce cadou să trimiți și, dacă ai noroc, primești și răspuns printr-un sistem de mesaje electronice instalat la bord, care permite comunicarea între pasageri. Simplu, nu? Iar Richard Branson, patronul Virgin Airlines, își asigură clienții că șansele de a debarca cu tot cu o jumătate sunt de 50 %.
Ce te faci însă când nu ai la dispoziție un astfel de serviciu? Cum debarci cu succes? Potrivit unui sondaj realizat în Statele Unite, unde numărul celor care se declară “single” a ajuns la 107 milioane, 22 % dintre cei din tabăra opusă și-au întâlnit perechea printr-o cunoștință comună. La mică distanță, 20 % declară că au cunoscut pe cineva pe un site de dating, în timp ce numai 7 procente au acordat o șansă unui necunoscut cunoscut într-un bar. Ce se întâmplă după aceea? Dacă femeile caută apoi mai degrabă decât bărbații informații despre potențialul partener pe Facebook, numai un procent dintre ele și-ar face curaj să îi ceară o a doua întâlnire apelând la o rețea socială.
Nu vă gândiți că lumea se așteaptă să spui unde lucrezi sau cu ce te ocupi de la prima întâlnire. Mai puțin de jumătate – atât dintre femei, cât și dintre bărbați – au declarat că nu ar fi deloc deranjați dacă partenerul nu divulgă imediat aceste informații. Diferit stau lucrurile când e vorba de sărutul de noapte-bună: o majoritate covârșitoare (82%) dintre bărbați îl consideră normal și de dorit, în timp ce femeile se declară mai degrabă interesate de un sărut candid pe obraz (92%). Dacă aveați impresia că oamenii singuri din marile metropole sunt mai libertini, așa cum ne-a lăsat Carrie Bradshaw să credem, ei bine, în New York 90% dintre femei susțin că li se pare inadecvat să-și cunoască partenerul în sens biblic de la prima întâlnire. Din întreaga Americă, doar 6 la sută au declarat că au făcut acest pas după prima cină, urmată de primul film în doi.
Ce se întâmplă după? Regula de trei zile – durata cât era indicat să aștepți înainte să dai un semn de viață – nu prea se mai aplică. Cel puțin în cazul bărbaților, care au recunoscut într-o proporție de 78 % că au sunat sau au trimis un mesaj mai devreme. În fond, nu prima întâlnire e greu de obținut, ci o a doua! Doamnele se lasă însă curtate, din moment ce mai puţin de 40 % și-au făcut curaj să dea semne de nerăbdare.
Citiţi şi
Zavaidoc: iubire și muzică în anul 1923. Un roman insolit, semnat de Doina Ruști
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.