Previziuni decor-ologice 2011

10 January 2011

Un nou an, un nou început şi atâtea de făcut. Nu sunt o fire foarte riguroasă şi organizată, dar în prima săptămână din ianuarie îmi place să încerc din nou să schimb acest… mic neajuns. Aşadar, mă trec tot felul de idei de schematizări şi clasificări care umplu liste şi agende şi care prevestesc de fiecare dată schimbarea. Dacă am trăi într-un prezent continuu, iar anul nu s-ar sfârşi odată la 365 de zile, probabil că nu am avea atâta avânt la început de… 2011, de pildă. Ce vom face în acest an, pentru noi , pentru casa noastră… pentru vieţile cateodată atât de puţin schimbătoare. Eu mi-am ales. Anul acesta fac nici mai mult nici mai puţin decât… totul. Tot ce a rămas nefăcut, pe jumătate făcut, sau uitat cu totul. Asta îţi voi propune şi ţie să-ţi propui singură. De aceea, pentru primul articol din acest an, vom face un tur printre cele ce se prefigurează a fi trendurile noului an. Ce se va purta şi ce va plăcea, ce va interveni în joc şi ce va rămâne pe loc. Calendarul pentru noul an, filă cu filă, în 12 variante de… schimbare. 

  

 

Ianuarie – De la vechi la nou 

În prima lună a anului, pentru ca tranziţia să ne fie uşoară, vom depăna amintirile vechiului an. Le vom lăsa în cui, la locul lor consacrat. Vom alătura, pentru contrast , noul… vechiului. Mobila cu aspect old school va intra în discutie perfectă cu proaspăt montatele gravuri cu paspartu bej-plic. O corespondenţă reuşită, primită in prag de an nou. 

 

Februarie – Go fresh 

Un aer primăvăratic timid se aşteaptă în februarie. Verdele-ghiocel răsare din toate părţile şi umple o considerabilă suprafaţă a unghiului de vedere. O prospeţime rece încă, delicată şi suavă, foarte puţin agresivă, în ciuda cromaticii mai puţin astâmpărate. O acuarelă fină ce primeşte lumina iernii cu puterea de absorbţie a unui burete. 

 

Martie – formalizarea albului 

Un martie peren, de inspiraţie scandinavă, în care totul să pară pregătit pentru o nouă idee revoluţionară. Un atac ferm asupra simplităţii prin conservarea ei. Un ton pe ton lipsit de o distonanţă radicală. Un relache complet, cu ochii pe geam. Puterea albului de a spune nu invitaţilor. Sec, dar nu atât încât să fie acuzat de minimalism.  

 

Aprilie – Solar 

Rafinat şi dificil în acelaşi timp. Simplu şi complex, dar cel mai mult… destul de neaşteptat. Culori atent combinate şi alăturate, prezenţe discrete şi silfide ca masa din polimeri, sprijinită pe parchet printr-o scurgere fină. Aplicaţii de geometrizări şi imagini abstracte ce conturbă atenţia de la echilibrul atent gândit al unui clişeu bej-roşu. 

 

Mai – boem 

Un spirit alternativ şi creativ, un rebel ordonat. Un ungher improvizat ce abia a primit nota discordantă ce îi lipsea – un tablou pe pânză în format maxi dark. Un stil personal, adaptat bugetului low cost. Convenabil, amabil şi fezabil. 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Iunie – touché 

Detalii macro, culori puternice aplicate pe un perete imaculat. Stilizări florale, stencil-uri ce înlocuiesc fericit mobilierul sau accesoriile. Mimetismul animat, plin de replică şi consistenţă. O decizie greu de luat şi probabil şi uşor de deturnat. Dacă prinzi curaj, asigură-te că vei putea vedea o astfel de soluţie în fiecare zi, fără a-ţi dori să îţi mai fi rămas încă puţină vopsea lavabilă albă pentru a acoperi tentativa ta de pozitivitate. 

 

  

  

  

   

   

   

   

   

   

Iulie – şoc 

Dacă picătura de fantezie de luna trecută a fost destul de concentrată, atunci efectul său se va resimţi cu adevărat, la capacitatea sa maximă, în decursul lunii iulie. O lună fără reguli, de plină vară, în care vei zburda fără vreo urmă de tradiţionalism. Vei simţi că lumea în varianta cea mai colorată cu putinţă este ceea ce te reprezintă şi vei da curs invitaţiei de a savura un cocktail puternic reconfortant. 

 

  

 August – înapoi 

August vine cu un spirit tradiţional, exact ceea ce până acum nu reprezenta o soluţie de interes major. Stilul cottage-ului aminteste de copilărie, de vacanţele la bunici, de răbdarea detaliului, de imprimeurile bogat decorate. Culori palide şi nu numai, detaliate de broderii complicate şi pattern-uri dintre cele mai diverse. O fărâmiţare expresă, plină de firmituri chic şi încâlceli interesante. 

 

Septembrie 

Un tribut oferit de toamnă culorilor frumoase, dar aspre, un drum liniar către un spirit sobru, dar deloc plictisitor. Foarte plastic şi elegant, peretele lambrisat de sus şi până jos cu lemn, sau chiar integral structurat de fibră, dă un plus de stabilitate culorilor mochetei ce par să călătorească unidirecţionat. Unde? Către perfecţiune, bineînţeles. 

 

  

  

  

  

  

   

   

   

   

   

Octombrie 

Un hol de intrare aproape casetat ca imagine, plin de profile din lemn vopsit. O simetrie deductibilă, o ordine disciplinată şi răbdătoare întocmai ca plasarea cizmelor gumate, ca la armată. Un fond aparent dezordonat, dar în realitate doar repetitiv, este portativul pe care octombrie îl solfegiază 31 de zile. 

 

  

  

  

  

  

  

  

   

   

   

   

Noiembrie 

Un noiembrie lichid plin de continuitate şi fir epic. O variantă cu aplomb şi nobleţe a drapajului maximal ce filtrează lumina incertă a toamnei târzii. Console şi decroşuri doldora de cărţi. O atitudine retrasă şi meditativă, timidă, dar sinceră. Un anotimp al uitării, dar nu privat de destindere, motiv pentru care jocul încă rămâne suspendat în cui, într-o nimereală aleatorie. 

   

  

Decembrie 

Un decembrie înainte de amenajarea de sărbători, doar cu focalizare pe bucătăria minunilor. Unghiul privirii este în dreptul semnului prevestitor al Crăciunului. Un pic de roşu criant ici şi colo, prin părţile esenţiale, cu rolul prevestitor al anotimpului poveştilor. Spaţios şi organizat, laboratorul culinar aşteaptă ajunul comenzilor de cozonaci şi … tot restul. Acum, când redactez articolul, abia am trecut de ele şi tare nu-mi vine să le mai pomenesc. Evident, de poftă! 

Un an de pus în ramă vă urez, şi evident… la cât mai multe rame şi pereţi! 

  
  

  



Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Mirela Baron / 17 January 2011 12:03

    Observ ca ai un foarte bun simt al Frumosului D- le Baietel!
    Mai ca te- asi confunda cu Doamnele cărora le revine in exclusivitate rolul de a face viaţa mai Frumoasa !
    Dar cum vei mai face fata celuilalt deziderat referitor la Perpetuarea Speciei?
    Probabil cu ajutorul Baldachinului???
    Hahaha….

    Reply
  2. Baietel..... / 10 January 2011 12:54

    Ah, ah da patul cu baldachin retractabil, ca va bien?Pacat ca distanta si ani sant impediment,uneori! O.are!

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro