Dacă tot am pomenit despre obiceiul de prost gust de-a fotografia mâncarea și de-a o arăta cât mai multor prieteni virtuali, era păcat să nu continuăm cu nunțile. Nu se poate să nu fi remarcat că, de când cu Facebook, afli mai repede când se dă dezlegare la măritiș decât dacă ai avea cinci mătuși bisericoase. Și, dacă nu postează chiar mirii (era pe undeva o fotografie cu un cuplu în fața preotului, ignorat total de protagoniștii celui mai important eveniment din viața lor care erau ocupați să-l “transmită” la cald), atunci o fac nuntașii. Și de data asta nu se rezumă doar la mâncare…
Nunta e un eveniment cu dichis care stă uneori la dospit în mintea unei femei chiar şi zeci de ani, că doar, cel puţin teoretic, e irepetabil. Nu-i de mirare atunci că fiecare detaliu e important. Și până acum ceva timp, acest univers oarecum paralel care se năștea odată cu cererea în căsătorie era uşor de controlat şi destul de „error proof”. Nimic nu putea intra sau ieşi din cercul de foc al petrecerii fără ca mireasa să ştie ( nu ne referim la chiar mirele 🙂 ). Nu tu invitaţi nepoftiţi, nu tu fotografii compromiţătoare, nu tu comentarii acide. Cine voia cu tot dinadinsul să fie sincer şi critic, avea toată viaţa la dispoziţie. În ziua nunții mireasa merita și trebuia să creadă că totul este perfect. Numai că, de când cu online-ul, nimic nu mai e ce-a fost.
Și altă dată se făceau poze la nunți, nici vorbă, dar măcar puteai selecta ce păstrezi pentru albumul de familie, ce vei da rudelor, prietenilor, și ce vei distruge din motive pe care nu trebuia să le explici nimănui – nu-ți plăceau și gata! Acum, adio control! Chiar din mersul nunții apar pe facebook albume gata făcute de alții, în care pozele cu tine sunt și puține și nereușite. Mai povestește apoi că rochia ți-a venit ca turnată, că machiajul nu s-a întins, că dansul mirilor i-a lăsat pe toți muți de admirație, că, ce mai, totul a fost perfect și tu, în centrul atenției, când tocmai tu lipsești din mai bine de jumătate din fotografii, iar cele în care totuși apari, nu sunt și cele mai flatante. Și, deși complimentele, urările și like-urile curg sau picură, cât de îmbătată de fericire să fii ca să nu vezi că majoritatea bat câmpii…
Și uite-așa, pentru o mireasă a secolului XXI nimic nu mai e simplu. Ori se împacă cu o lege a lui Murphy modificată – „dacă există posibilitatea ca ceva să meargă prost în seara ta de vis, atunci sigur cineva va fi acolo să facă o poză” -, ori cere, ca în avion, ca pe timpul nunții toate telefoanele sau tabletele să fie turned off. Altminteri, cu wi-fi-ul deschis și cu măsura lucrurilor pierdută, orice e posibil.
Citiţi şi
Voi ați observat cât de greu e pentru unii să suporte fericirea, binele sau succesul altora?
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.