Cei de la Festivalul de Film de la Cannes au iubit-o atât de mult încât și-au schimbat tradiția pentru ea, în 2006, și au creat un premiu special pentru performanța din ”Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”. Are un premiu GOPO și unul UCIN, iar filmul său de debut ”Ryna”, a câștigat peste 30 de premii internaționale. A mai câștigat Premiul de debut la Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi Premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Film Mannheim-Heidelberg. Pentru ”talentul și sensibilitatea artistică cu care interpretează”, a fost investită prin decret prezidențial cu înalta distincție ”Meritul Cultural în Grad de Cavaler”, categoria Arta Spectacolului.
E vorba de Dorotheea Petre, care, din această toamnă reia cursurile școlii de actorie ”Fii actor”, în București.
”Cred în actorie pentru că te ajută, înainte de toate, să te descoperi în fiecare zi, să ieşi din zona ta de confort şi să îţi depăşeşti limitele pe care ţi le impui fără să îţi dai seama. Am întâlnit de fiecare dată oameni frumoşi la cursurile mele de actorie şi cred că în fiecare om există talente nedescoperite şi neexploatate suficient.” , spune Dorotheea Petre. Tocmai de aceea școala se adresează tuturor celor pasionați de teatru și film sau vor, pur și simplu, să se redescopere ori să își dezvolte abilitățile de comunicare. Cursanţii pot opta pentru unul dintre cele două module, cel de două sau cel de patru luni.
Cursurile sunt personalizate şi cuprind exerciţii de dicţie, improvizaţie, impostaţie, deprinderea citirii unui text, lucrul pe scenă sau pregătirea pentru un casting. Cursanţii sunt învăţaţi cum să îşi folosească adevăratele resurse, cum să-şi exploreze şi să-şi exprime emoţiile, cum să scape de inhibiţii şi să-şi optimizeze abilităţile de comunicare în faţa unei audienţe, pe scenă în fața camerei sau în viața de zi cu zi.
Azi, ultima zi de înscrieri la adresa contact@fiiactor.ro.
Citiţi şi
Zavaidoc: iubire și muzică în anul 1923. Un roman insolit, semnat de Doina Ruști
București, centrul cărei lumi? Vedere din capitală
Cât de important e să-ți placă unde locuiești
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.