Pentru toate femeile de 60+, pardon, pentru toate femeile :)

12 May 2024

N.red: Nu știm cine a scris toate aceste sfaturi, dar îi mulțumim. Să încercăm să facem cât mai multe din această listă a împăcării cu timpul și să rămânem senine și recunoscătoare pentru cel puțin o mie de motive. Sigur le găsiți. 🙂

🚩Între 60 de ani și sfârșitul acestei vieți este timpul să folosiți banii economisiți. (Ouch, asta doare puțin, dar mergem mai departe. Ceva, ceva tot o să ni se potrivească și nouă, româncelor.) Folosiți-i și bucurați-vă de ei. Nu-i păstrați doar pentru cei care nu au nicio idee despre sacrificiile pe care le-ați făcut pentru a-i obține. Amintiți-vă, ocazional, că nu există nimic mai periculos decât un ginere sau o noră cu idei mărețe despre cum v-ar putea folosi banii.

🚩Nu vă mai faceți griji pentru situația financiară a copiilor și nepoților voștri și nu vă simțiți prost dacă vă cheltuiți banii cum doriți. Ați avut grijă de ei și i-ai învățat ce ați putut. Le-ați oferit educație, hrană, adăpost și sprijin. Este responsabilitatea lor acum să-și câștige banii.

🚩Duceți o viață sănătoasă, fără mare efort fizic. Faceți exerciții fizice moderate (cum ar fi mersul pe jos în fiecare zi, înot, bicicletă), mâncați bine și faceți-vă somnul. Acum este mai ușor să te îmbolnăvești și devine mai greu să rămâi sănătos. De aceea trebuie să vă mențineți în formă și să fiți conștiente de nevoile medicale și fizice. Păstrați legătura cu medicul dumneavoastră, faceți analize chiar și atunci când vă simțiți bine. Rămâneți informate.

🚩Cumpărați întotdeauna cele mai bune și mai frumoase articole pentru persoana iubită. Scopul cheie este să vă bucurați de banii proprii alături de partenerul vostru. Într-o zi, unuia dintre voi îi va fi dor de celălalt, iar banii nu vă vor oferi niciun confort atunci. Bucurați-vă cât sunteți împreună.

🚩Nu vă stresați din lucruri mărunte. Ați depășit deja atât de multe în viață. Aveți amintiri bune și rele, dar important este prezentul. Nu lăsați trecutul să vă tragă în jos și nu lăsați viitorul să vă sperie. Simțiți-vă bine în prezent. Problemele mici vor fi uitate repede.

🚩 Indiferent de vârstă, păstrați mereu dragostea vie. Iubiți-vă partenerul, viața, familia, aproapele și nu uitați: „Omul nu este bătrân atâta timp cât are inteligență și afecțiune”.

🚩Fiți mândre, atât pe dinăuntru, cât și pe dinafară. Nu încetați să mergeți la coafor, faceți-vă manichiura, mergeți la dermatolog și la dentist, nu renunțați la parfumuri și creme. Când ești bine întreținut la exterior, asta difuzează în interior, făcându-vă să vă simțiți mândre și puternice.

🚩Nu pierdeți din vedere tendințele modei pentru vârsta voastră (nu, vârsta nu e o restricție, trebuie doar un acord fin), dar păstrați-vă propriul simț al stilului. Deja știți ce vă vine bine, păstrați-vă stilul și fiți mândre de el. Face parte din cine sunteți.

🚩Fiți ÎNTOTDEAUNA la curent cu ce se întâmplă în jurul vostru și în lume. Citiți ziare, urmăriți știrile. Intrați online și citiți ce mai spun oamenii, dar fiți selective cu sursele, verificați mai atent ca să nu cădeți în capcana falsurilor tot mai greu de recunoscut.

🚩Respectați generația tânără și opiniile tinerilor. Poate că nu au aceleași idei ca voi, dar ei sunt viitorul și vor duce lumea în direcția lor. Dați sfaturi, când vă sunt cerute, nu critici, și încercați să le reamintiți că înțelepciunea de ieri se aplică și astăzi. Nu folosiți niciodată expresia: „Pe vremea mea”. Timpul vostru este acum. Atâta timp cât sunteți în viață, faceți parte din acest timp.

🚩Unii oameni își îmbrățișează anii de aur (așa e socotită maturitatea :)), în timp ce alții devin triști și morocănoși. Viața este prea scurtă pentru a-ți pierde astfel zilele. Petreceți-vă timpul cu oameni pozitivi și veseli, asta vă va răpi din stările proaste și zilele vor părea mult mai bune. Petrecerea timpului cu oameni supărați vă va face să vă simțiți mai bătrâne și să deveniți o companie dificilă la rândul vostru.

🚩Nu cedați tentației de a trăi cu copiii sau nepoții voștri (dacă aveți mijloacele să nu ajungeți acolo). Sigur, a fi înconjurat de familie sună grozav, dar toți avem nevoie de intimitatea noastră. Ei au nevoie de a lor, iar voi de a voastră. Alegeți varianta asta numai dacă simțiți că aveți nevoie cu adevărat de ajutor sau pur și simplu nu vreți să trăiți singure. Și mai ales asigurați-vă că sunteți bine venite.

🚩Nu vă abandonați hobby-urile. Dacă nu aveți, găsiți ceva să vă placă. Călătoriți,  faceți drumeții, gătiți, citiți, dansați, croșetați, împletiți, adoptați o pisică sau un câine, grădinăriți în bucătărie (în ghivece), jucați cărți, dame, șah, domino, practicați yoga.

🚩 Ieșiți din casă, întâlniți oameni pe care nu i-ați mai văzut de ceva vreme, experimentați ceva nou (sau ceva vechi, uitat). Important este să ieșiți din casă din când în când. Mergeți la muzee, în parc, oriunde, numai ieșiți.

🚩Vorbiți pe tonuri politicoase și încercați să nu vă plângeți sau să criticați prea mult, să acceptați situațiile așa cum sunt. Nu, însă, și pe cele intolerabile.

🚩Durerile și disconfortul merg mână în mână cu îmbătrânirea. Încercați să nu insistați asupra lor, acceptați-le ca parte a vieții.

🚩Dacă ați fost jignite de cineva, iertați-i. Dacă ați jignit pe cineva, cereți-vă scuze. Nu trageți resentimentele după voi. Vă vor întrista și amărî. Nu contează cine a avut dreptate. „A ține ranchiună este ca și cum ai lua otravă și te aștepți ca cealaltă persoană să moară”. Nu luați otrava asta. Iertați, uitați și mergeți mai departe cu viața voastră.

Renee Zellweger, 55, atitudine. 🙂

🚩Râdeți. Râdeți de toate grijile. 🙂  Țineți minte, sunteți dintre cei norocoși. Ați reușit să aveți o viață, una lungă. Mulți nu ajung niciodată la această vârstă, nu ajung niciodată să trăiască o viață plină.

Dragile mele prietene, bucurați-vă de o viață liniștită în acest moment al vieții voastre… Nu vă faceți griji, fiți fericite.”



Citiţi şi

“Dacă vrei să fii fericit, fii!”

De ziua unui bărbat iubit

Testele genetice – soluția pentru o viață lungă într-o stare bună de sănătate

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro