Când ajungi să te căsătorești o faci, de cele mai multe ori, și datorită promisiunii pe care o auzi în biserică: „la bine și la rău, până când moartea ne va despărți”. Ce te faci, însă, cu faptul că unii aud doar „la bine”, iar la primul obstacol dau bir cu fugiții? Sau, și mai bine, „moartea” este… o femeie sau un bărbat sexi (ca să nu facem discriminare de sex)?! Renunți la libertatea ta și pentru sprijinul pe care ar trebui să-l obții, atunci când ai nevoie. Pentru că este obositor să fii puternic tot timpul, să te bazezi doar pe tine însuți. Și apoi, dacă tot ești singur în doi, de ce nu ai fi de tot singur?! În doi, pare mai ușor să ai o casă, să crești un copil, chiar și să plimbi alternativ câinele. Asta, dacă trag amândoi la aceeași căruță…
Este normal să ai și propriile tale hobby-uri, în afara cuplului, dar parcă ar mai trebui să mai existe și timp petrecut în comun. Literatura motivațională te învață că fericirea stă în interiorul tău, ceea ce așa și e, într-o anumită măsură, dar nu trăiești în pădure. Suntem și ființe sociale. Nu știu de ce nu se mai pune accent pe cooperare, negociere, respect și compromis de ambele părți. Dacă numai unul dintre partenerii de cuplu obține tot timpul ceea ce își dorește și nu face niciun compromis, celălalt va fi nefericit. Fericirea în cuplu sau starea de bine ar trebui să fie un efort comun, altminteri, unul dintre parteneri va obosi la un moment dat, iar cel mai puțin dispus la compromis nu va ști ce l-a lovit. Partenerilor din actualele căsnicii par că le lipsește responsabilitatea de a se strădui să facă lucrurile să meargă (poate că așa au fost și părinții noștri, dar nu am știut noi!).
Când te uiți la rata divorțurilor, te întrebi dacă nu este cumva o loterie căsnicia. Și știm toți care sunt șansele să câștigi la loto…
Guest post by Cristina Wlassopol
Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare
Ziua în care am divorțat de mama
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.