Vă mai amintiți cum a murit Stela Popescu?… Ea și alții ar fi putut fi salvați de educație, indiferent de starea sistemului de sănătate! Tocmai fiindcă e așa de precară e nevoie să fim noi cât mai informați, măcar să nu facem prostii. Iată ce am aflat.
Conform studiului The Burden of Stroke in Europe, realizat de Kings College, pentru Stroke Alliance for Europe, 61.552 oameni suferă un AVC în fiecare an în România. Dintre aceștia, 54.272 mor. Specialiștii estimează că incidența este în continuă creștere, iar vârsta de risc pentru AVC este în continuă scădere. Ca să aveți o idee mai clară, anual, întreaga populație a unui oraș precum Voluntari dispare. Sunt români care mor după accidente vascular cerebrale (AVC).
De ce tocmai azi vorbim despre accidente vasculare? Pentru că mâine, 14 mai, este Ziua Europeană de constientizare a accidentului vascular cerebral și în întreaga Europă se vor organiza acțiuni pentru a se trage un semnal de alarmă cu privire la acest pericol pe care l-am putea preveni.
În România, nu știm ce fac alte unități medicale, publice sau private, ce face Ministerul Sănătății, dar există o clinică – Neuroaxis – care organizează în această zi un eveniment cu tema: prevenția și tratarea AVC. Vestea bună care se vrea împărtășită este că valul de morți poate fi oprit! Medici neurologi, neurochirurgi, psihiatri, specialiști în ecografia Doppler (prin care se depistează riscul de AVC), psihologi clinicieni care testează capacitățile neuronale post AVC vor oferi toate explicațiile și detaliile medicale necesare pentru a înțelege și acționa adecvat în eventualitatea unui astfel de atac.
Evenimentul cu presa, persoane publice purtătoare de mesaj, pacienți și aparținători care vor împărtăși experiențele, are loc marți, 14 mai, între orele 10:00-18:00, la Neuroaxis, pe strada Iordache Golescu, nr. 17, București. Vom reveni cu amănunte relevante.
Citiţi şi
“Sunt într-un proces de dezvoltare personală.” Sună COOL, nu-i așa?
Misterul prințesei de Wales elucidat: Kate a declarat că face tratament pentru cancer
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.