Nu renunța niciodată! Iată câteva exemple celebre

25 March 2025

Cred că mai întâi ar fi bine să citești

Nu ai întârziat, nu ai ajuns prea devreme, ești la timp unde ești 

și apoi ceea ce urmează: câteva exemple de oameni ajunși celebri doar pentru că au perseverat. Pentru că altfel, dacă ar fi luat de bun ceea ce li s-a spus despre ei și ar fi renunțat la visurile lor, omenirea ar fi fost mai săracă și clar, mai puțin evoluată. 🙂 Veți vedea imediat de ce spuneam asta.

🖼️Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.

🎸În 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus: “Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane”.

🎹 Beethoven, surd fiind, a fost considerat de către profesorii săi fără vreo şansă să devină compozitor. Nu i-a ascultat, însă, şi în 45 ani de creație a compus nouă simfonii.

🧠Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind “încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat şi n-a luat examenul de admitere la Politehnica de la Zurich. Ce-a făcut mai departe se știe. 🙂

În 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agenţii de moddeling, i-a spus modelei aspirante, Norma Jean Baker, “Mai bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai găsi un soţ”. Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Cine mai știe cine a fost Emmeline Snively?

Winston Churchill a repetat clasa a 6-a. De fiecare dată când a candidat a pierdut, până când, la 62 de ani, a câștigat şi a devenit Prim Ministru. El a scris mai târziu: Să nu cedezi niciodată, să nu cedezi niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, niciodată – în nimic, mare sau mic, mare sau mărunt – să nu cedezi niciodată decât în ​​fața convingerilor de onoare și bun simț. Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată să nu renunți.”

🛋️Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie.

🐒În biografia lui, Charles Darwin a scris: “Am fost considerat de tatăl meu şi de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, de fapt chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă.” Dar ce evoluție a avut! 🙂

💡Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că “e prea prost ca să înveţe ceva”. A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii care n-au avut succes înainte să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: “Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi.”

Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar, pe motiv că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să construiască Disney Land. Dealtfel, propunerea parcului a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni. Se știe azi ce încasări fabuloase a adus această idee.

La 21 de ani, actriţei franceze Jeanne Moreau un director de casting i-a spus că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi nici îndeajuns de fotogenică pentru a face film. Urmarea? Aproape 100 de filme, mai multe premii și, în 1997, și premiul Academiei Europene de Film pentru întreaga carieră.

Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantomima sa fiind considerată un nonsens.

Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii voiau ca el să devină un inginer. Ei, bine, a ajuns un mare tenor.

Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat “Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violoncelişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi?” Domnul Casals i-a răspuns: “Pentru că încă mai cred că fac progrese.”

Lauren Hutton, 2015  Milano, foto Venturelli/Getty Images 

Ca model, de la 20 de ani și până în prezent, la 81, Lauren Hutton a făcut carieră, deși i s-a spus că e mică de statură, că se uită cruciș și are strungăreață.

“Eram falit, dormeam în stații de autobuz și nimeni nu voia să-mi dea o șansă. Am fost respins de sute de ori când încercam să vând scenariul pentru Rocky.
Mi s-a spus că nu am talent, că nu am față de actor, că nu voi reuși niciodată.
Dar știi ce? Nu mi-am vândut visul. L-am apărat cu dinții. Am refuzat să renunț. Pentru că în viață, fie lupți pentru ceea ce vrei, fie te mulțumești cu ce-ți dă lumea. Eu am ales să lupt. Și asta a făcut toată diferența.” Sylvester Stallone

Concluzie

Nu e vreodată prea târziu să te reinventezi. Începe o carieră nouă la 40, îndrăgostește-te la 50, învață să dansezi la 60, începe o viață cu totul nouă la 70. Încetează să mai spui că nu poți. Poți și ar trebui să faci ce îți dorești. Visurile nu au dată de expirare.



Citiţi şi

Jeanne Moreau – “Am sedus mulți bărbați, dar n-am cunoscut dragostea absolută”

Lauren Hutton, 81, femeia care încă nu doarme singură

Vremea când insultele aveau clasă – 13 exemple

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro