Numai când auzi cireșe amare, parcă îți trece cheful de cireșe… Sunt bune, dar în dulceață sau pentru aromă la vișinată. Altfel, nu se prea înghesuie lumea să le cumpere. Mici în comparație cu cireșele grase care fură toate privirile, nu sunt căutate pentru a fi mâncate așa cum sunt. Și mai și pătează îngrozitor!… Numai că, nealegându-le, pierdem niște adevărate super-fructe!
Vitamine (B1, B2, B6, A, C, E și PP), minerale (fier, potasiu – 220 mg% -, calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc, cobalt), cel mai ridicat conținut de anti-oxidanți (în pieliță), toate acestea fac din cireșele amare unul dintre cele mai puternice remedii naturiste pentru bolile degenerative, cardiace și de circulație. Dar să vedem la ce mai sunt bune, proaspete, uscate, congelate, ca suc sau sirop natural. Că dulceața, deși mi se pare cea mai grozavă dintre toate, nu cred că mai are aceleași efecte… 🙂
20 de cireşe amare pe zi = efectul unei aspirine sau al unui nurofen
- dureri musculare
- îmbătrânire prematură
- afecţiuni inflamatorii – reumatism (redau mobilitatea articulară după cure de 6-8 săptămâni)
- boli hepatice
- afecţiuni respiratorii (astm, bronşită)
- nivelul crescut al colesterolului
- hipertensiune arterială.
Cireșele negre, ca toate cireșele de altfel, sunt un depurativ puternic, detoxifiant şi energizant fizic si psihic. Pot fi folosite ca sedativ natural și pentru reglarea tranzitului intestinal.
Ni s-a părut utilă rețeta pentru siropul de cireşe amare, așa că vi-o împărtășim
Citiţi şi
La cireșul lăudat să nu te duci cu sacul
Misterul prințesei de Wales elucidat: Kate a declarat că face tratament pentru cancer
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.