Nu de bine se îmbată o femeie și face tâmpenii

1 March 2015

Mihnea RudoiuO ştire de pe Daily Mail: o femeie judecător din New Orleans, în vârsta de 34 de ani, după o noapte de beţie, a încercat să-l seducă pe taximetristul care a condus-o acasă. Acesta a filmat-o pe ascuns cu telefonul în timp ce se giugiuleau, apoi a încercat să o şantajeze : 60.000$ ca să nu dea în vileag filmuleţul.

Taximetristul avea o faţă de recuperator retard, genul de ghiolban pe care îl întrebi cum îl cheamă azi şi vine cu răspunsul a doua zi…

Judecătoarea, fără a fi vreo frumuseţe, arăta în fotografii cu vreo zece clase peste gagiu. Alăturarea lor exprima, ca să spun aşa, diferenţa tipică dintre o judecătoare şi un taximetrist. Şi, cu toate astea, tipa a căutat să-l seducă. Era beată, adevărat.

` Întrebarea dacă, într-o astfel de situaţie, femeia a fost o victimă sau un luptător blazat cu o viaţă ce-i apare ostilă, e inutilă. Nefericirea femeii rămâne aceeaşi independent de felul în care cineva din afară îi percepe drama sau vina în această poveste. Că naraţiunea ei interioară ar putea avea o desfăşurare distinctă de povestea observată din exterior, la fel, nu are a face prea mult cu alegerile personale, alegeri pasibile, în circumstanţe excepţionale, de modificări impredictibile.

Pare de neînţeles cum o femeie realizată profesional, o femeie cu un statut respectabil în societate, poate ajunge, în disperare, să bea până la a uita de sine, refugiindu-se în braţele unui taximetrist cu apucături de gibon. Dar, precum ziceam, aparent.

taxi

Pentru că, cel mai probabil, ceea ce a cauzat un astfel de comportament nu a fost un sentiment de generozitate (sexuală) izvorât dintr-o mare mulţumire sufletească, ci contrariul ei, o durere ce dădea pe dinafară.

Durerea cere să fie ascultată. Întotdeauna. Dar unele dureri pretind să fie ascultate doar de către cei care le pot vindeca. În mod ironic, aceştia sunt, adesea, tocmai cei care le provoacă şi, implicit, vor nega responsabilitatea pentru ele. De aceea, unele dureri nu au supape de evacuare. Îţi dai seama de asta când încerci să-ţi ordonezi viaţa după principii înalte şi dorinţe nobile şi te împotmoleşti în perplexităţi şi contradicţii. Când constaţi că băutura sau distracţia în cluburi până dimineaţa sunt ineficiente ca orice alt placebo. Când semnalele primejdiei, transmise pe traiectele durerii în tot sistemul nervos, sunt ignorate în numele nepăsării faţă de sine, când suferinţa acumulată te îndeamnă să pui sub semnul întrebării întreaga existenţă. Şi se întâmplă ca, atunci când suferinţa te înstrăinează de tine, să faci lucruri care nu te definesc şi, în timp ce le faci, să afli că lumea stă după colţ rânjind şi frecându-şi mâinile de satisfacţie.

Celor care îmbrăţişează moralitatea convenţională – s-o spunem pe şleau, majoritatea celor din jur – fapta judecătoarei le este penibilă, dacă nu reprobabilă. Şi-a căutat-o cu lumânarea, vor grăi destui, dezgustaţi. S-a făcut de ruşine şi pe ea, şi haina de judecător, vor clătina afectat capul alţii.

Însă, pentru mine, aceşti oameni ori sunt proşti, ori nu ştiu ce-i viaţa şi s-au născut morţi pe dinăuntru. Oricum, mult mai morţi decât cei pe care îi condamnă.

Şi, cu siguranţă, mult mai proşti.



Citiţi şi

Pisica neagră-i vinovată!

De ce și-ar face cineva implant de păr – convingeri, pe bune!

Poate că nu vei fi primul, ultimul sau unicul ei bărbat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. cristina / 25 April 2015 16:00

    Putini reusim sa intelegem resorturile care ne imping la astfel de actiuni…travaliul emotional, catharsisul, multiplele refulari care umflate de frustrari se sparg intr o defulare de “toata frumusetea”, facandu I pe “nestiutori”sa aprobe cu dezgust sau in cel mai bun caz, cu mila. Well done, Mihnea! Citind ceea ce ai scris, mi am dat seama ca nu suntem pierduti.Inca!:)

    Reply
  2. Afemeiatul / 3 March 2015 18:52

    Indiferent de pregatirea profesionala ambele sexe suntem complet nepregatiti cand vine vorba despre comportarea intr-o relatie, fiindca atunci gandim cu inima nu cu cerebelul…Stiu cazuri de profesori universitari complet prosti in fata unei studente imbecile!

    Reply
  3. Belle dImagination / 2 March 2015 6:18

    Ozzie, unde ai fost toată viaţa mea?

    Reply
  4. Ozzy / 1 March 2015 18:46

    Mentalitatea feminină este asa:
    – daca inseala barbatul si o părăsește – este un porc si-un excrement, este vinovat.
    – daca inseala femeia si il părăsește – barbatul a fost un escroc ca i-a inselat asteptarile, ca a facut-o nefericita, altfel nu-l părăsea, este vinovat.

    E ca atunci cand in intimitate nu ajunge cu barbatul la stele, considera ca nu e bun la pat. O secunda nu se gândește ca ar putea fi ea defecta, ori dereglata din motive de trecut.
    Inteleg sa scrie o femeie asta. Dar un barbat?

    De fapt etalonul pentru o femeie frumoasa il da tot femeia. Ceea ce considera un barbat ca este frumos este considerat vulgaritate de catre femei, dar unii cu intenția de a se face plăcuți isi însușesc gusturile femeilor (mirroring).
    Un barbat care in timpul discuției copie mimica femeii pentru ceilalți barbati par efeminați, dar pentru femeia cu care discuta pare simpatic, înțelegător, frumos, destept etc. Exista lupi si catelusi. Femeia iubeste si lupul, si cățelușul; pe fiecare altfel. De cățeluș se mai plictiseste. Lupul o obosește daca nu-i capabilă.

    Revenind la subiect: de cele mai multe ori femeia care face prostii le face

    Reply
  5. D / 1 March 2015 17:57

    Ma bucur mult ca ai scris acest text plin de compasiune si intelegere pentru suferinta care vine din acel gen de “neimplinire” din “neiubire”.
    Este o durere mai mare dacat ce fizica, este neputinta si regres, in ciuda aparentelor. Este mai mult decat singuratate.

    Iubirea este nutrientul principal al sufletului, fara ea mori pe dinauntru, devii un zombi.
    Si este ceva atat de fragil si de greu de gasit, ca da, ajungi la disperare.

    Reply
  6. maya / 1 March 2015 15:56

    Marea majoritate emit judecati de valoare. Marea majoritate se erijeaza in mici cunoscatori ai vietii. In micimea lor penalizeaz totul. Cei care au o viata cursiva, cei care nu traiesc cu adevarat, care nu stiu ce e emotia profunda, sentimentul autentic, numai ei pot trai aparent dupa principii bine stabilite din respectarea carora nu se abat. Nu suntem niste masini germane ca sa apasam un buton si sa reactionam ca atare. Oamenii sufera, pierd, au un esec, au succes, au fericiri si reactiile sunt pe masura. Nu ar strica mai multa toleranta si empatie fata de cel de langa noi.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro