Noaptea Albă a Galeriilor 2017

25 September 2017

Noaptea Albă a Galeriilor NAG 2017 continuă extinderea hărții artei contemporane pe plan artistic local și internațional. Anul acesta, pe 6 octombrie, începând cu orele 19:00 și până la ora 03:00, galeriile de artă, spațiile alternative, hub-urile creative și atelierele de artist din 12 orașe din România (București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara) își deschid porțile pentru iubitorii de artă.

Petrila va face parte din programul NAG, începând cu acest an, în mod excepțional – datorită proiectelor culturale realizate prin efortul susținut din ultimii zece ani a unui colectiv de artiști, arhitecți, scriitori, poeți, muzicieni și actori ale căror intervenții au salvat de la demolare unul dintre cele mai importante monumente de patrimoniu industrial din România – mina Petrila.Cu această ocazie specială, anul acesta va avea loc Expoziția – focus NAG Petrila în București.

„O călătorie spre buricul pământului” (6 octombrie – 05 noiembrie 2017), găzduită de Rezidența BRD Scena 9 oferă publicului fragmente din trei muzee unice: Muzeul Mamei, Muzeul Instalatorului Român și Colonia Literară Petrila (Casa memorială I. D. Sîrbu), evenimente, tururi ghidate pentru diferite categorii de public, ateliere pentru copii, vizionări și discuții cu invitați. Scopul expozițiilor focus NAG este acela de a marca introducerea unui oraș nou în harta evenimentului și familiarizarea unor categorii de public cât mai diverse cu fenomenul culturii contemporane din România.

NOAPTEA ALBA A GALERIILOR 6 OCT

Programul de o săptămână „Search & Research RO” este realizat în această ediție în colaborare cu programul de rezidențe curatoriale ARC Bucharest, iar invitații sunt: Miguel Amado – Middlesbrough, Anglia – Senior Curator la Middlesbrough Institute of Modern Art, Anglia; Geir Haraldseth – Stavanger, Norvegia – Director la Rogaland Kunstsenter (Rogaland Contemporary Art Centre (RCA); Gabi Scardi – Milano, Italia – curator și critic de artă; Evelyn Simons – Bruxelles, Belgia – curator, cercetătoare, scriitoare și coordonatoare de proiecte la CAB – un centru privat non-profit de artă contemporană din Bruxelles și Stefan Vicedom – Frankfurt, Germania – curator, cercetător asociat în arta contemporană la Städel Museum din Frankfurt; include un tur intensiv de vizitare a instituțiilor, galeriilor și inițiativelor participante în programul NAG București, o călătorie de cercetare în Timișoara și Arad și o serie de vizite în studiourile de artiști în București.

Informații complete vor fi disponibile în curând pe site și pe aplicația de telefon NAG (disponibilă pentru Android și iOS) sau aici.



Citiţi şi

Peggy Guggenheim: “Cumpăr o lucrare de artă pe zi și trăiesc la maximum”

Oliver Sacks, fermecător și instructiv – Fluviul conștiinței (zece eseuri)

Pe 20 noiembrie, se ridică la București cortina unei experiențe multisenzoriale fascinante: expoziția „Arta Printului”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro