Mereu încercăm să obținem tot ce putem din eforturile noastre și pentru asta ne testăm și ultima limită. Dar lucrurile se întâmplă când e timpul lor să se întâmple, timp care ține de fiecare dintre noi. Nu suntem la fel, deși aparținem aceleiași specii. 🙂 Și legat de asta există un text care circulă pe internet de capul lui, fără autor (l-am căutat), care ne-a plăcut. Poate ai nevoie să citești asta azi, poate nu. Iată.
“Statul New York este cu trei ore înaintea Californiei, dar asta nu înseamnă că statul California este lent sau că New York este rapid. Ambele lucrează pe baza propriului „fus orar”.
Cineva este încă singur, cineva s-a căsătorit și a „a așteptat” 10 ani înainte de a avea un copil, în timp ce altcineva a avut un copil într-un an de la căsătorie.
Cineva a absolvit la 22 de ani, dar a durat 5 ani până și-a găsit un loc de muncă bun, iar altcineva a absolvit la 27 de ani și și-a găsit de lucru imediat.
Cineva a devenit CEO la 25 de ani și a murit la 50 de ani, în timp ce altul a devenit CEO la 50 de ani și a trăit până la 90 de ani.
Macron a devenit președinte la 39 de ani, iar Trump la 71 de ani.
Schumacher a devenit campion la 25 de ani, iar Nino Farino a câștigat prima sa cursă la 44 de ani.
Warren Buffett a devenit miliardar la 56 de ani, iar Zuckerberg la 23 de ani.
Celebrul irlandez Arthur Guinness a avut 21 de copii până la 56 de ani, iar George Clooney a devenit pentru prima dată tată la 55 de ani.
Toată lumea lucrează în funcție de propriul „fus orar”. Oamenii pot rezolva lucrurile doar în funcție de ritmul lor. Tu să lucrezi în „fusul tău orar”. Colegii tăi, prietenii, cei mai tineri ar putea „părea” că sunt înaintea ta. Alții pot „părea” a fi în urma ta. Nu-i invidia pe cei dintâi și nu-i ironiza pe cei din urmă, acela este „fusul lor orar”. Tu ești în al tău.
Ține-te bine, fii puternic și rămâi sincer cu tine. Toate vor lucra împreună pentru binele tău. Nu ai întârziat. Nu ești înainte de vreme. Ești foarte la timp. Ești în fusul tău orar.”
În loc de încheiere
Toți avem zeci de lucruri cel puțin în care suntem mai înceți decât alții. Dacă ne deranjează, putem încerca să le îmbunătățim, să lucrăm la asta în ritmul propriu, pentru a fi mai buni decât noi, pentru noi. Să ne comparăm cu cine suntem sau cu cine vrem să devenim. Și dacă nu ne iese așa cum am plănuit, cine ne oprește să o luăm de la capăt. Să ne reinventăm. Orice timp e bun să devină momentul potrivit.
Există tot pe net un articol intitulat “50 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career Success” (50 de oameni faimoși care au eșuat la prima lor încercare de a avea o carieră de succes). Excelentă lectură pentru cei care au încercat gustul amar al eșecului și s-au demotivat. Am ales câteva exemple pentru voi. Le găsiți aici.
Citiţi şi
Singura frumusețe care nu dispare niciodată
Ieri gunoier, azi milionar și mâine falit
Să mă prezint, sunt fosta soție a lui Petru (cutia cu surprize)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.