Cam cât de fericiţi credeţi că suntem noi, românii? Majoritatea dintre noi ar fi tentată să spună că nu prea. Însă nici rău nu stăm. Cel puţin asta reiese dintr-un Raport al Fericirii Mondiale realizat de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).
Studiul a fost realizat în 156 de ţări de către specialişti în economie, neuroştiinţe şi filosofie şi relevă nu atât ceea ce ar trebui să însemne fericirea, ci felul în care aceasta este percepută de către cei intervievaţi.
Desigur, au fost luate în calcul şi aspecte precum sănătatea, bunăstarea, comunitatea şi siguranța. În mod absolut nesurprinzător, cele mai slabe scoruri la capitolul fericire l-au înregistrat ţările sărace şi în care corupţia este la cote alarmante.
La fel ca în 2018, ţara cu cetăţenii cei mai fericiţi este Finlanda, urmată de alte ţări nordice precum Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda, Suedia, dar şi de mai îndepărtatele Canada şi Noua Zeelandă. România ocupă locul 48 în acest clasament, în faţa unor naţiuni mult mai dezvoltate precum Coreea de Sud sau Japonia, dar în urma unora ca Nicaragua, Columbia sau El Salvador.
Scandinavia, Canada şi Noua Zeelandă sunt regiunile care conduc în clasamentul fericirii mondiale
La studiu au participat peste 1.000 de oameni.
Citiţi şi
Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare
Oamenii vor să fie fericiţi, dar…
Stilul de viață Friluftsliv și câteva imaginare expresii norvegiene pentru stări reale (UMOR!)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.