Am cunoscut-o aseară.
Avea cu ea un telefon pe care dorea să mi-l doneze pentru o fetiţă, în urma unui anunţ de pe facebook. A durat mult până ne-am întâlnit. Este un om ocupat. Are doar 31 de ani şi arată ca un copil. Frumos, plăpând, dar cu o energie care te bucură. Te scoate din orice stare ai fi. Ai întâlnit şi tu oameni care te încântă când îi cunoşti? De care îţi vine să nu te mai desparţi?
A terminat facultatea de drept, a făcut și masterul, deci a învăţat cam șapte ani în şcoli înalte. Are propria ei afacere şi, în acelaşi timp, este foarte implicată în viaţa socială a oraşului.
Are nenumărate activităţi, printre care un club de carte în oraş, unde îşi face simţită prezenţa prin lecturi pentru copii, vrea să doteze o bibliotecă cu cărţi într-o comună din judeţ, militează în stradă pentru schimbarea sistemului politic în care trăim, pentru că îşi doreşte ca părinţii să nu mai plece din ţară să muncească în străinătate, aşa cum au făcut ai ei. Să nu îşi lase copiii singuri. Şi nici copiii să nu mai plece din ţară, la muncă, să îşi lase părinţii singuri.
Să fie oameni care vor munci în România în aşa fel încât să asigure pensiile şi generaţiei actuale şi celei viitoare de pensionari.
A învăţat singură cât au fost părinţii plecaţi, iar acum s-a retras în orăşelul meu de provincie împreună cu soţul ei, loc în care are timp să muncească, să socializeze cu folos şi să citească. Câte 11 cărţi pe lună.
Va participa la acţiunea „Curăţă orasul” în care va milita pentru schimbarea regulilor de vot electoral şi pentru o nouă formă de guvernare.
Sună totul ca un CV de angajare, dar singura mea intenţie ar fi să atrag atenţia că mai există oameni tineri în ţara aceasta dornici de schimbare, care ies să facă bine pentru mine, pentru tine, pentru ca noi toţi să avem „o ţară ca afară”.
Ce putem face noi, eu, tu?
Să ieşim din starea de nepăsare, să nu lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru. Dacă s-a putut vota un primar într-un oraş cu peste 350.000 de locuitori cu doar 9%, respectiv cei care au participat la vot, restul de 91% au stat acasă şi au privit, au aşteptat schimbarea şi s-au declarat nemulţumiţi că ea nu vine.
Cine este Iulia?
O tânără care te pune pe gânduri. Care vrea şi poate.
Tu?
Am uitat să vă spun că ieri după întâlnirea cu ea, mi-a revenit speranţa. Mulţumesc, Iulia !
Guest post by Monica Costin
Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
De ce și-ar face cineva implant de păr – convingeri, pe bune!
Să lăsăm femeile frumoase bărbaților fără imaginație
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.