Femeie, îţi place să fii percepută ca aromă, nu-i aşa? Sigur, nu doar una. Şi, în afară de a schimba parfumurile, cum te mai faci tu mireasmă? Ai încercat din degete?
Adaugă-te în ce găteşti. O să mă-ntrebi, justificat, cum se face asta. Nu, nu sunt reţete tocmai fiindcă suntem diferite. Aşa că fiecare-şi inventează cartea de bucate, ajustându-şi-o de câteva ori pe zi.
Nu te gândi, când stabileşti ingredientele, să impresionezi, ci să-ţi placă ţie. Iar chestia asta poate fi extrapolată cu mare bucurie, nu cu minore şi sporadice succese.
Fă pâine şi prăjituri. Fă-le fără frică. Aluatul eşti tu însăţi, aşa că respectă ingredientele şi proporţiile. Asta, pentru-nceput. Pe urmă, pe timp ce-ţi vei fi din ce în ce mai familiară, joacă-te.
Nu-ţi da extemporale, nu-i nicio competiţie. Şi nici nu te autoprovoca steril, căutând să faci nu ştiu cui nu ştiu ce surprize. Nu uita că ţie e musai să-ţi placă tot ce găteşti. Şi dacă greşeşti, ce? Repari sau o iei de la capăt. Ca-n tot restul.
Nimic nu mi-e mai drag decât lucrarea mâinilor omului. Îndemânarea. Uneori, cad într-o admiraţie denudată de vorbe. Şi arareori am văzut o frenezie explozivă care să fie măcar un sfert decât aceea a degetelor mişcătoare şi lucrătoare.
Nu ţi-am zis de gătit ca să te trimit la cratiţă, ci pentru că ţi-e cel mai la-ndemână. Şi, mai ales, pentru că te poţi adăuga pe tine acolo, ca ingredient alchimic, de fiecare dată cu altă măsură, pentru ca să te recunoşti în gust şi-n aromă. În faptele simplităţii mici şi care nu-ţi cere niciodată nimic.
Citiţi şi
Idei de cadouri pentru femeile care apreciază rafinamentul
Despre idolatrie și alte rătăciri
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.