Model de CV pentru cei care vor să se angajeze într-o relație serioasă

7 March 2015

Maria BertoldoO relație nouă este, în multe privințe, aidoma unui job nou. Vrei să fii apreciat, recompensat, promovat și mai ales, de neînlocuit. Primul pas către succes este redactarea unui CV complet și onest. Ca să nu existe discuții mai târziu.

Specialiștii în relații mai mult sau mai puțin serioase consideră că un Relationship CV ar trebui să arate cam așa:

1. Date personale (nume, vârstă, stare civilă, statut personal)

Cum sunt datele cel mai ușor de verificat, nu minți în privința vârstei (știm că pari mai tânăr/ă), a stării civile (dacă ai de gând să divorțezi nu înseamnă că ești deja liber) sau a statutului personal (dacă ai o relație care nu te satisface, nu înseamnă că ești singur, ci că ești într-o relație nesatisfăcătoare). Recomandare: dacă ai deja două sau mai multe relații paralele, evită să te pricopsesti cu încă una, viața e și așa complicată.

2. Educație

Se vor indică principiile tale despre viață în doi, precum și sursa de inspirație. Nu ai de ce să te rușinezi cu trecutul tău. Explică ce-ai învățat din greșelile din trecut și de ce crezi că nu le vei repeta. Dacă toate relațiile tale s-au sfârșit din aceeași cauza, de exemplu ai fost mereu infidel/ă, explică și de ce crezi că de data asta va fi altfel.

3. Experiență

Indiferent că foștii/fostele au fost medici, avocați, ospătari sau pierde-vară, toate relațiile tale au făcut din ține ceea ce ești astăzi. Așa că nu omite pe nimeni, indiferent de statut sau de durata relației (o noapte sau ani la rând).

Totuși, nu exagera cu detaliile, mai ales cele intime, altfel vei fi considerat gură-spartă.

Fii sincer în privința motivului încetării relațiilor precedente, nu se știe niciodată ce/cine te poate da de gol mai târziu.

relationship

4. Aptitudini

Concentrează-te pe punctele tale tari, mai degrabă decât pe slăbiciuni. Așa cum în CV-ul profesional nu scrii că ești leneș sau nehotărât, nici aici nu poți să pui accentul pe defecte. Totuși, ai grijă să nu te lauzi sau să minți. Nu face pe intelectualul, dacă nu ești, nici pe sportivul, dacă abia te miști. Și mai ales nu te lăuda cu performanțele sexuale; e de prost gust și oricum percepțiile sunt subiective.

5. Planuri de viitor

Nu-ți declara intenția de a te căsători în cel mai scurt timp cu persoana vizată, dacă nu vrei să fii considerat neserios/disperată. Când te prezinți la un interviu de angajare, nu spui că vrei să cumperi compania în scurt timp. Dimpotrivă, accepți poziția care ți se oferă, sperând că în timp să obții promovarea meritată.

Atenționare: perioada de probă este doar pentru a înțelege în ce măsură sunteți compatibili, nu pentru a-l hărțui pe celălalt cu așteptările și speranțele tale.

6. Referințe

Foștii/fostele reprezintă cel mai avizat „TripAdvisor”, dar riscul referințelor negative e foarte mare (ce te faci dacă fostul ar declara că i-ai spart toate parolele, ori fosta pretinde că s-a mutat din oraș numai ca să scape de tine?) Așa că mai bine scoateți rubrica asta din CV.

Dacă CV-ul este acceptat, urmează negocierea contractului, cu clauzele de exclusivitate și confidențialitate cu tot. Dar despre asta în alt capitol.



Citiţi şi

Pisica neagră-i vinovată!

Poate…

Ce să scriu în CV la competențe și abilități sociale

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Elena / 8 March 2016 2:56

    Eu una nu vreau sa stiu toate detaliile astea inainte sa cunosc persoana. Mi se pare stupid, de ce au vrea sa stii atat de mult inainte? Ce te faci cu chimia, fluturii in stomac cand placi pe cineva etc?

    Mai ales chestiile legate de relațiile inițiale – de ce ai vrea sa stii lucrurile alea? Eu ma compar pe mine cu persoana mea de acum 5 ani, eram atat de diferită… Ce ma intereseaza cum a funcționat relația cu o fosta cu care, poate, nu am nimic in comun? Si peste asta, ce ar mai fi sa cer si referințe… De unde stiu cat de stabilă emotional e fosta, sa am încredere in ea si nu in omul de langa mine?

    Daca nu-s in state sa il citesc singura, fara sa intreb alte persoane, poate nu-s pregătită de relații. E mai complicat de atat.

    Ma uit pe lista asta si nu stiu toate chestiile astea despre soțul meu. Dar stiu tot ce e nevoie sa fiu fericita si sa funcționam (de la faptul ca imi aduce apa in pat cand imi e sete pana la faptul ca ma susține cand sunt stresată de ceva). Sa adaug relațiile lui de o noapte sau dinamica lui cu fostele la asta? De ce? Banuiesc si sper ca a fost fericit, ca e om bun, dar ce latura are cu mine?

    Reply
  2. Bookish Style / 9 March 2015 11:59

    Foarte bine punctat, desi e cam greu sa intrebi toate lucrurile astea la o prima intalnire 😀
    http://www.bookishstyle.ro/

    Reply
  3. diana / 8 March 2015 12:28

    De cate ori trebuie sa ies la un ceai sau o ciocolata calda in oras, si eu ma simt de parca as merge la un interviu…:D

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro