A început un an care se anunță interesant și din unghiul modei. BBC a făcut o selecție a tendințelor. Le-am admirat pe unele, altele ne-au lăsat indiferente, iar câteva ne-au intrigat. Vă invităm și pe voi să le cântăriți. 🙂
Transparențe
De la mantalele diafane semnate de Dries Van Noten și rochiile Emilia Wickstead la Fendi și Chanel, transparența este o certitudine a anului. O ținută transparentă cu tricou și pantaloni scurți pe dedesubt sau poate doar mai multe straturi suprapuse pentru a crea o textură glossy, multidimensională sunt doar câteva dintre opțiunile pe care materialele transparente ni le oferă anul acesta.
Burberry, Christopher Kane, Chanel
Denim și iar Denim
Jachetele scurte de la Tom Ford combinate cu sutien și pantaloni asortați, cu un design inspirat din anii ’80, cămășile stil western de la Versace cu dantelă aurită sau corsetul de la Mugler care duce jocul contrastelor la o extremă încântătoare sunt câteva exemple pentru a purta materialul care anul acesta revine în forță. Nu uitați, se poartă denim peste denim și gulerele înalte!
Tom Ford, Max Mara, Tom Ford
Dichisuri
Dacă se mișcă sau strălucește în timp ce mergi, poartă-l! Designerii dau o atenție specială detaliilor și accesoriilor – rochii cu pene, franjuri, paiete. O modă frivolă, subjugată complet funcției sale estetice, pe principiul chiar dacă lumea arde, tu dansează ca un phoenix.
Céline, Saint Laurent, Balmain
Trenciul, dragostea mea!
Create ca alternativă la hainele grele din primul război mondial, trenciurile încă sunt iubite. De designeri, care nu se mai satură să le reinterpreteze, cum a făcut Sarah Burton pentru Alexander McQueen brodându-le cu trandafiri delicați, în timp ce John Galliano pentru Maison Margiela a câștigat jocul cu pene cusute în tăieturi și talii marcate cu centuri purpurii de kimono. Dar și de noi, care ni le-am dori pe toate…
Maison Margiela, Céline, Alexander McQueen
Modă etică
CEO-ul Gucci, Marco Bizzarri a anunțat recent că faimosul brand nu va mai folosi blănuri naturale – alăturându-se altor case celebre precum Giorgio Armani, Calvin Klein, Vivienne Westwood, Stella McCartney.
Iubitorii de animale pot răsufla ușurați – acesta este un pas monumental în moda etică. Cumpărătorii de modă ecologică sunt cei care sunt preocupați de problemele majore și presante ale planetei – energia, risipa, poluarea, drepturile omului și ale animalelor. Trebuie să știți că vânzările de haine etice (piele vegană, bumbac organic, articole din plastic reciclat) au crescut doar în UK cu 22,4% în 2017, într-un sector care valorează 36 de milioane de lire.
În ceea ce privește moda masculină, se întorc pantalonii scurți (sau doar bărbații la copilărie?), așa cum sunt cei din piele neagră de la Prada. Un trend deloc nou, dar care nu încetează să surprindă este cel al fustelor pentru bărbați. Astfel, granițele identității și ale modei asexuate sunt împinse și mai departe. Vivienne Westwood, Thom Browne, Alexander McQueen, Loewe (însoțit de JW Anderson) și Craig Green transformă piesa cunoscută de sute de ani drept pantaloni într-o opțiune. Ne îndreptăm către noi definiții ale masculinității… Mă rog, să se îndrepte cine are frisoane la vederea unui bărbat în fustiță. O să ajungem să ne rupem gâturile uitându-ne cu jind după mecanici ori constructori, parcă văd…
Citiţi şi
Idei de cadouri pentru femeile care apreciază rafinamentul
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.