Vineri, 15 aprilie, se lanseză filmul „Mercy Street” (Strada Speranţei), primul lungmetraj de animaţie 3D stereoscopică realizat în România. Premiera are loc la Grand Cinema & More, Băneasa Shopping City.
„Mercy Street” este primul lung metraj de animaţie 3D stereoscopică (74 minute) pentru copii realizat după revoluţie. O producţie întinsă pe o perioada de patru ani, care a livrat un produs 100% românesc. Filmul este producţia companiei Opal Production, iar la realizarea sa s-a folosit o tehnică de animaţie stereoscopică, concepută de fraţii Ştefan şi Alexandru (Ducu) Buzea care au coregizat filmul. Scenariul – premiat în 2010 la concursul CNC – este semnat de Alex Bordeanu.
O parte din fondurile de producţie a filmului au fost asigurate de Centrul Naţional al Cinematografiei în urma câştigării concursului de scenarii, o altă parte au fost asigurate de fonduri europene pe creaţie, iar cea mai mare parte de producătorul filmului, Radu Nicolae.
Actorii Cristi Iacob, Ionuţ Grama, Marius Stănescu şi Vlad Rădescu împrumută vocile pentru a da viaţă personajelor.
Filmul vorbeşte despre prietenie, curaj, sacrificiu şi, nu în ultimul rând, despre dragoste. „Mercy Streetˮ este povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj secret spre o lume secretă, aflată sub lumea noastră, care îl va conduce într-o mare aventură cu scopul de a salva muzica lumii. Pentru Lorenz, crescut doar de tatăl său, o excursie în pădure se transformă în această aventură incredibilă prin lumea secretă Havala, unde descoperă planul malefic al lui Marcus, proprietarul companiei miniere unde tatăl său lucrează ca inginer.
Bana Winny Singi
Marcus este, de fapt, un geniu malefic, care încearcă să fure muzica din lumea noastră şi s-o transforme într-o sursă uriaşă de energie pe care vrea s-o folosească ca să devină nemuritor. În încercarea lui de a salva muzică, Lorenz se poate baza doar pe cei trei prieteni marginalizaţi, care sunt muzicieni, părintele Abbey – confidentul şi mentorul lui, şi cele două pisici ale lui.
Lorenz
La Marcus
Tatăl lui Lorenz este arestat de soldaţii lui Marcus şi forţat să se alăture fiului său în această lume secretă, când Lorenz şi prietenii săi se îndreaptă spre Havala. Ei vor primi un ajutor neaşteptat din partea unei fetiţe pe nume Havva, singurul supravieţuitor al lumii subterane, care le devine prietenă şi susţinătoare. Lorenz şi prietenii lui vor reuşi, în cele din urmă, să dejoace planurile lui Marcus şi să salveze muzica şi lumea, dar sfârşitul poveştii vine cu o răsturnare de situaţie uluitoare, în care Lorenz decide să se sacrifice pentrua-şi salva prietenii.
Construcţia vizuală a filmului de animaţie „Mercy Street” se bazează pe o tehnică originală de detaşarea animaţiei în perspectivă. Această abordare foloseşte principiul tehnicii de filmare multiplan şi oferă suportul perfect pentru a obţine efectul de stereoscopie care transformă acest film într-unul 3D. Personajele şi decorurile sunt animate clasic 2D, iar ulterior, prin acestă tehnică, se definesc personajele şi elementele din decor, ceea ce ajută la crearea imaginii stereoscopice şi efectului 3D.
Până în prezent, Opal Production a încheiat contracte de distribuţie a filmului „Mercy Street” (Strada Speranţei) cu companii din Marea Britanie, Italia, Grecia şi Cipru.
Mercy Street (Strada Speranţei) va fi proiectat în cinematografele din: Alba, Arad, Bârlad, Bacău, Baia Mare, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Iaşi, Oradea, Oraviţa, Piatra-Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Sibiu, Satu Mare, Slatina, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea, Vulcan.
Aici găsiţi mai multe informaţii, iar pe pagina de Facebook a filmului găsiţi aplicaţia Mercy Street, un joc educativ cu cele două personaje, Burricone și Coccolino, două pisici simpatice, poznașe şi vorbitoare.
Citiţi şi
Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare
Zavaidoc: iubire și muzică în anul 1923. Un roman insolit, semnat de Doina Ruști
Ziua în care am divorțat de mama
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.