Se spune că ești norocos dacă găseşti bani pe jos. Înseamnă că eram INCREDIBIL de norocoasă. Nu de alta, dar la mine nu trecea o zi fără să adun câteva monede. Mă simţeam tare mândră de “abilitatea” asta de a “vedea” banii. În sinea mea mă gândeam că banul la ban trage. Da, era un fel de legea atracţiei. Doar ca la nivel de mărunțiș.
Un prieten m-a întrebat odată cum reuşesc să văd eu monedele pe străzi. I se părea că e ceva mai mult la mijloc, nu doar “noroc”. Întrebarea lui m-a făcut şi pe mine să mă întreb acelaşi lucru. Iniţial mi-am spus că probabil este vorba de atenţia mea la detalii. “Daaaa!!! Ce tare sunt eu!”
Eram în oraş şi cineva m-a întrebat dacă am văzut-o pe tipa aia mişto care seamănă cu nu ştiu cine de la televizor. “Nu! Nu am văzut-o! – Dar unde te uitai?” Bună întrebare. Unde mă uitam? Unde? Am stat o vreme să mă gândesc, iar când am elucidat misterul nu mi-a venit a crede. Găseam o grămadă de monede pentru că atunci când mergeam mă uitam în jos. Nu la oameni, nu la clădiri, nu la cer. Doar la următorii 2-3 paşi pe care trebuia să-i fac. Câte minunăţii am pierdut mergând aşa? Multe, foarte multe.
A fost greu să înțeleg și să accept cum se reflecta acest obicei în viaţa mea. Și mai greu mi-a fost să mă desprind de el, să nu mai merg pe “pilot automat” și să fiu mereu prezentă. Exact ca un copil, am reînvăţat să descopăr lumea: să mă uit la nori, la flori, la oameni. Şi mă bucură să văd veselie, ţinute nebunatice, vitrine, culori. Mă bucură să văd tandreţe şi gesturi frumoase. Mă bucură să văd lumea aşa cum este ea, cu bune, dar şi cu rele.
Din când în când mai văd o monedă. Dar nu o mai iau, ridic privirea și trec mai departe. O fac pentru că acum înțeleg că mărunţişul atrage tot mărunţiş şi nu merită să mă aplec pentru orice. Trec mai departe pentru că învăţ să văd și să mă respect.
Tu unde te uiți când mergi ? Ești cu capul în nori, în pământ? Şi mai ales… vezi tot ce este de văzut în propria viaţă?
Guestpost by Irina Gîngu
Citiţi şi
Pentru toate femeile de 60+, pardon, pentru toate femeile :)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.