Fioros și grațios, Aston Martin DBS Superleggera este noul supercar al casei britanice, care vine să-l înlocuiască pe defunctul Vanquish. Dacă clipești, îl ratezi! Este cel mai puternic și cel mai rapid Aston Martin construit vreodată.
Aston Martin DBS Superleggera este pus în mișcare de un motor V12 de 5.2 litri, capabil să dezvolte 715 cai putere și un cuplu de 900 Nm. Sunt cifre care fac fiara sălbatică de la Gaydon să alerge de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde, un timp demn de cercul select al sportivelor de lux, în care se află Ferrari 812 Superfast și Bentley Continental GT Speed. Acest lucru este posibil și – așa cum o confirmă denumirea de „Superleggera” – structura ușoară, care a ajutat supercar-ul britanic să fie cu 72 de kilograme mai ușor ca DB11, pe baza căruia este construit. Noua creație Aston Martin atinge o viteză maximă de 340 km/h.
La drum, coupe-ul supersport pleacă însoțit de o coloană sonoră pe măsura look-ului agresiv, cu 10 decibeli mai mult față de același DB11, produsă de sistemul de evacuare sport cu supape active.
Englezii se bat cu pumnul în piept că au creat un supercar rafinat ca un GT, nici pe departe bruta care pare să fie, deși arată de parcă mănâncă asfalt la micul dejun. Intimidant și agresiv, Aston Martin DBS Superleggera vine cu o grilă supradimensionată și proporții de atlet, dar și linii senzuale și elegante, care nu-i îmblânzesc însă, ADN-ul sportiv.
Cel care va lua loc în scaunele îmbrăcate în piele neagră și alcantara va avea la dispoziție trei moduri de rulare: GT, Sport și Sport Plus.
Acasă, în Marea Britanie, Superleggera are un preț de pornire de 225.000 de lire sterline. Primele mașini vor fi livrate începând cu cel de-al treilea trimestru al anului. Aston Martin plănuiește lansarea unei versiuni cabrio în 2019.
Pe Elena o găsiți la MissAuto.
Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
Măritată și îndrăgostită. De amândoi!
Salonul Auto de la Frankfurt – Festin sau declin?
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.