O idee. Mult curaj. Un restaurant. Îi inima New Yorkului. Radu Panfil, un bărbat tânăr, are 35 de ani, din Basarabia, şi-a deschis un restaurant cu specific moldovenesc în Brooklyn. O casă ţărănească. I-a fost dor de casă, plecat fiind el din 2005 de-acolo şi ajuns întâi chelner într-un local şi apoi manager.
Ca la mama acasă
Dorul cel mare a născut această idee, dar şi gândul c-or fi şi alţii ca el, care-ar vrea să ia masa într-un local care să le amintească întru totul de bunătătţile de acasă. Aşa că şi-a luat inima-n dinţi, inaugurându-şi restaurantul Moldova în iulie, anul trecut. New York Times l-a descoperit pe Radu Panfil, dar şi restaurantul său cu muzică tradiţională şi chelneri îmbrăcaţi în port popular. Şi cu preparate moldoveneşti, mămăliga fiind la mare cinste printre oaspeţi.
Şi iată cum un român devine un exponent al visului american, localul fiind frecventat nu doar de ai noştri, ci şi de mulţi est-europeni, Radu deschizându-şi în august un nou local, de data aceasta în Philadelphia. Şi vă-ntrebăm noi acum, visul românesc al reuşitei cum arată?
Citiţi şi
Comanda de mâncare în Popești-Leordeni e mai simplă ca niciodată! Vezi meniul Qzeen
Un kilogram de… bucurie, vă rog!
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.