De care linte? Oricare. Eu o prefer pe cea roșie.
- linte – 1 cană
- ceapă – 2 bucăți, potrivite
- morcov – 2, potriviți
- usturoi – câțiva căței
- ulei de măsline
- câteva roșii proaspete, gustoase, sau roșii conservate
- condimente: sare, piper, boia (la linte merge bine boiaua iute, curcumă (turmeric) și chimion; dacă nu aveți, atunci curry, sau dacă nu aveți nici curry, dar vă place, puteți pune ghimbir – o bucată cam cât o prună)
- ceapă verde – câteva fire
- lămâie
Se spală lintea și se strecoară, se pune într-un vas mai mare cu trei căni de apă și se lasă la înmuiat. Se va umfla până nu mai rămâne apă deloc, aproximativ 1-2 ore. Se toacă ceapa, morcovul, usturoiul și ghimbirul, dacă puneți. Se sotează în ulei de măsline, apoi în apă (1 ceașcă), în vas acoperit, cam 10-15 min, se adaugă lintea, roșiile și apă, (cam 4-6 căni dacă faceți supă, cam 2-3 dacă faceți mâncare de linte). Se fierbe la foc potrivit spre mic până lintea e fiartă, cam 45 min – 1 h, se pune sare, piper și boia, se adaugă celelalte mirodenii, se amestecă, astfel încât să se zdrobească puțin lintea. Se servește cu ceapă verde tocată și puțin suc de lămâie, dacă vă e pe plac.
Citiţi şi
După cinci minute am început să fierb
Cum să-ți recapeți simțul mirosului în mod natural
Le Lion de CHANEL – amândoi într-o singură fantezie, dar merge și fără el
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.