Deși ascunsă pe sub haine, orice pereche de lenjerie intimă joacă un rol primordial în viața tuturor. Unii dintre noi nu se dau în lături de la a achiziționa lenjerie intimă de cea mai înaltă calitate. Vă prezentăm câteva numere asociate cu lenjeria intimă pe care sperăm să le găsiți interesante.
- Cum să pierzi milioane
Sutienul modern, care a înlocuit corsetul din lenjeria de corp pentru femei, a fost proiectat de Mary Phelps Jacobs, originară din Boston, SUA. Primul prototip al unui sutien modern a fost creat in 1910, iar 4 ani mai târziu, Mary a brevetat o versiune îmbunătățită. Dar pentru că femeilor le-a luat ceva timp să descopere această noutate, nerăbdătoarea Mary și-a vândut brevetul către Warner Brothers Corset Company pentru doar 1500 de dolari. Aceștia au urmat să câștige milioane de dolari datorită ideii lui Mary.
Sutienul modern a fost creat la începutul secoluluial XX-lea.
- Licitație regală
În anul 2011, în Edinburgh, Scoția, a avut loc o licitație, care a inclus și lenjeria de corp a reginei Victoria, străbunica actualei regine britanice, Elisabeta a II-a. Chiloții regali, confecționați din mătase crem de primă clasă și cu monograma VR (Victoria Regina = Regina Victoria), care datează din jurul anului 1860, au fost scoși la licitație pentru 14 000 de dolari.
Regina Victoria nici nu-și imagina cât de valoroasă avea să devină lenjeria sa intimă, într-o bună zi.
- Când sutienul nu se potrivește
Sondajele efectuate au arătat în mod repetat faptul că până la 80% dintre femei poarta sutiene cu dimensiuni greșite. Problematice pot fi cupele prea mici din care bustul „se revarsă”, sau dimpotrivă, circumferința prea slabă, care nu oferă un sprijin suficient sânilor. Femeile pot primi sfaturi de la specialiști instruiți în lenjeria intima pentru femei, pentru a alege un sutien perfect. Acestea sunt deseori surprinse cât de potrivita este mărimea aleasă la care nu s-ar fi gândit niciodata să o încerce în magazin.
Un specialist in sutiene va alege sutienul potrivit pentru aproape orice sân.
- Lenjerie intimă pentru viața de apoi
Deși faraonul Tutankamon nu a fost unul dintre conducătorii importanți ai Egiptului antic, aproape toată lumea îi cunoaște numele. Acest lucru se datorează mormântului său remarcabil de bine conservat, pe care arheologii l-au descoperit in 1922. Deoarece egiptenii credeau în viața de apoi, mormântul unui faraon în vârstă de 19 ani conținea tot ce ar fi avut nevoie după moartea sa. Acolo au fost incluse mii de articole, de la alimente și băuturi până la arme, bijuterii și țesături rare. Și în mod surprinzător, peste 140 de draperii lombare, care pot fi considerate precursorii lenjeriei moderne.
Faraonul, decedat prematur, avea o cantitate de panze folosite pentru zona intimă.
- Un uriaș discret
Toată lumea poartă lenjerie intimă. În timp ce unii o percep ca pe un produs de larg consum, mulți dintre noi nu ezită să investească corespunzător în lenjerie frumoasă și de calitate. Prin urmare, nu este de mirare că industria lenjeriei intime este într-o continuă creștere. Potrivit unui raport al Transparency Market, piața globală a lenjeriei va crește până la aproape 56 de miliarde de dolari până în 2024. Acum, încercați să vă imaginați câte sutiene, tipuri de body, câți chiloți și câte portjartiere vândute stau în spatele acestui număr.
Citiţi şi
Dantela – cel mai dulce sunet de lenjerie intimă sexy! De ce să o alegem și cum o purtăm?
Cea mai eficientă modalitate de a spăla hainele de mână
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.