În mai 2022, au apărut vești că lungmetrajul documentar “BARDOT” va fi regizat de Alain Berliner, cel care a regizat filmul „Ma vie en rose”, nominalizat la BAFTA și câștigător la Globul de Aur, și că filmul se află în pre-producție. Că Brigitte Bardot oferă proiectului sprijinul ei deplin și va povesti ea însăși filmul, ce va conține secvențe de peliculă și fotografii nemaivăzute până acum, precum și muzică din anii ’50- ’60. Că filmul îi va oferi lui Bardot oportunitatea „de a vorbi deschis despre viața ei și de a relua unele dintre problemele de care este pasionată”, cum ar fi locul femeilor în societate, bunăstarea animalelor, defrișarea și încălzirea globală.
Berliner ar fi spus la acea vreme: „Emblema care este Brigitte Bardot rămâne un mister. Astăzi, ea ar trebui să fie considerată o feministă, un nonconformistă înaintea timpului ei. Dar, în epoca ei, era neînțeleasă, rebelă și depășită de ideile stricte despre ceea ce ar trebui să fie o femeie… când ceea ce căuta ea mai presus de toate era propria libertatea. Bardot a fost și este încă o rebelă cu o cauză.”
Și totuși, pe 24 martie 2023, ceva era schimbat. Nici urmă de Berliner.
primul afiș, cu Berliner regizor. pe wikipedia, nu mai apare.
Știrea suna așa: serialul „Bardot”, scris și regizat de Daniele Thompson („Regina Margot”) și Christopher Thompson („La bûche”), a avut premiera mondială la Festivalul Series Mania (17 – 24 martie 2023), unde a fost unanim lăudat și vândut în aproape toată lumea. Producătorul se gândește acum la un al doilea sezon care va explora cariera glorioasă și de scurtă durată a lui Bardot în muzică, în special colaborarea ei cu Gainsbourg.
“Bardot” este ca varianta franceză a serialului „The Crown”, pentru că Bardot a întruchipat Franța și, prin călătoria ei, ne amintim multe părți din istoria și cultura populară a Franței din anii 1950 și 1960”, a declarat șeful France Télévision și producătorul serialului „Bardot”, Pascal Breton. „Acea epocă este un moment istoric în care totul se schimbă, în care trecem de la alb-negru la color, iar pentru mine Bardot simbolizează acest punct de cotitură în toate privințele, pentru că am trecut de la o societate foarte puritană și rece la o eliberare, o revoluție socială, politică și sexuală”.
În șase episoade care acoperă intervalul dintre 1949 și 1960, Daniele Thompson surprinde educația conservatoare a starului rebel într-un mediu parizian burghez, schimbarea ei revoluționară în „Și Dumnezeu a creat femeia”, regizat de soțul ei de atunci, Roger Vadim, în St. Tropez, în timp ce înfățișează nașterea anilor de aur ai cinematografiei franceze și cum arăta societatea de atunci.
Julia de Nunez ©Caroline Dubois – FTV – Federation
Nou-venita Julia de Nunez șochează cu asemănarea uluitoare și cu jocul foarte bun, spun cei care au văzut-o deja. Distribuția e și ea, spectaculoasă: Yvan Attal, în rolul producătorului francez plin de culoare Raoul Levy, Victor Belmondo în rolul lui Roger Vadim (primul soț), Oscar Lesage în rolul lui Jacques Charrier (al doilea soț) și Geraldine Pailhas și Hippolyte Girardot în rolul părinților lui Bardot.
Pentru promovarea serialului, Julia a apărut deja pe coperta Elle în februarie 2023. Fotografiile arată cât de potrivită a fost alegerea ei pentru rol.
Julia de Nunez, noua BB, pe copertA ELLE din februarie 2023, ©Philippe Jarrigeon
cover story
Credit: Thibault Grabherr – FTV – Federation
Așteptăm cu nerăbdare să apară și la noi pe Netflix. Până atunci, citiți dacă doriți, mai multe despre Brigitte.
Simone de Beauvoir – o analiză a fenomenului Bardot
Citiţi şi
Simone de Beauvoir – o analiză a fenomenului Bardot
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.