Jean-Luc Godard și două filme de weekend

13 September 2024

Jean-Luc Godard, un gigant al cinematografiei, a decis pe 13 septembrie 2022 că „nu mai putea trăi ca mine și ca tine” și a apelat la eutanasie. A fost incinerat și nu s-a ținut nicio nicio ceremonie funerară în onoarea lui, așa a vrut el.

Foto: flori lăsate de un admirator pe cutia poștală

Despre Jean-Luc Godard s-a spus că a fost un geniu. “Ce este un geniu? Este cineva care face ceva ce nu a mai fost făcut vreodată și forțează pe toată lumea să își schimbe modul în care gândesc și fac lucrurile.” – Macha Méril, actrița principală din Une Femme Mariée (1964).

De-a lungul vieții sale, Godard s-a ascuns pe cât posibil de ochiul public. A acordat rareori interviuri, iar în cele pe care le-a susținut a dat răspunsuri enigmatice sau a evitat să vorbească despre viața sau arta sa.

În 2011, când a primit un Oscar onorific pentru realizările din cursul vieții, Godard nu a participat la ceremonie. Întrebat ce înseamnă pentru el acest premiu, Godard a răspuns, „nimic”.


Vă las link către o comedie – Redutabil, dar și către un alt mare film al lui Godard – À Bout de Souffle (1960) cu Jean-Paul Belmondo și Jean Seberg.



Citiţi şi

Alain Delon – Așa cum sunt (interviul vieții lui)

Când Kristen Stewart salvează un scenariu plat – Seberg

Atunci mi-am dat seama că îl iubeam, iar el și-a dat seama de ce nu putea să-și amintească decât de mine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro