Iubitule, m-am săturat. M-am săturat să-ți explic în diagrame și-n metafore nefericirea mea cu tine. Știu că eu trebuie să fiu cea care invită la deschidere, știu că eu trebuie să te explic pe tine ție însuți. Să-ți fac tolerabile sentimentele pe care ți le trezesc, să-ți dau siguranța că vei găsi mereu în brațele mele alintul iubirii necondiționate. Să găsești în îmbrățișarea mea răzbunarea pentru orice înfrângere socială. Dar iubitule, m-am săturat, vorbește-mi!
Iubitule, m-am săturat să bat la porți închise. Mi-am lăsat orgoliul deoparte demult și am înțeles că eu trebuie să fiu mai tolerantă, mai înțelegătoare, să iert mai mult pentru că știu cuprinde cu inima mai mult decât poți tu cu mintea. Și cu toate astea, nu dai nici un semn că te faci bine. Eu te aștept iubitule, dar m-am săturat să tot trăiesc cu amintiri din viitor. Iubitule, vorbește-mi!
Iubitule, m-am săturat să-mi pun lacăt sentimentelor, de teamă că tu vei simți că e prea mult și nu mai poți fi puternic de te lași atins de vulnerabilitatea dragostei. Nu pot rămâne când tu nu mă înțelegi. Dacă nu mă pricepi, cum ai putea să mă iubești?… Da, știu, o parte de neînțeles va fi mereu acolo, dar neînțelesul acela frumos, când eu înțeleg de ce nu ne oprim să întrebăm de drum când ne-am rătăcit, iar tu pricepi că am nevoie de atâția pantofi, deși nevoie n-am. Nu vreau acel neînțeles când tu decizi suveran că am toane, că sunt hormonală, că trebuie să fiu lăsată în pace că îmi trece. Iubitule, îmi trece, dar îmi trece și de tine.
Iubitule, m-am săturat să nu îmi explici. M-am săturat să-ți oblojesc teama că, de-ți voi ști povestea, n-am să te mai iubesc. Lasă-mă să te văd așa cum ești. Te-am ales deja, dragostea mea vine nu din judecarea celui care ești, ci din siguranța pe care mi-o dă deschiderea sufletului tău pentru a-mi povesti despre el, orice, totul.
M-am săturat de tăceri asurzitoare, vorbește-mi. Îți știu toate necuvintele, le știu prea bine atingerea înfrigurată. Îți vreau cuvintele, iubitule, dă-mi-le!
Iubitule, vorbește-mi despre tine, aș vrea să te-ntâlnesc. Știu că am atâtea calități, dar telepatia nu face parte din ele. Am făcut mai mult decât de jumătate din drum spre tine, ți-am lăsat doar o mică parte, pentru că știu că mă testezi să vezi de merit să fiu eu aceea căreia să i te predai.
Iubitule, m-am săturat să-ți găsesc justificări în fața mea și-a altora. Nici eu nu mă mai cred. Iubitule, eu pot să-ți fiu Femeia, chiar înainte să-mi fii tu Bărbatul, dar dă-mi speranță, arată-mi că exiști cum te-am visat eu cu ochii larg deschiși.
Iubitule, eu vreau să fiu supusă, dacă tu poți domni cu adevărat. Doar admirația față de tine mă va îngenunchea vreodată, și nu controlul sau manipularea ta. Nu vreau să îmi mimez dragostea și fericirea de frica de a te pierde. Îmi e mai frică de o viață trăită în moarte clinică emoțional, decât de singurătate.
Iubitule, să învățam cuvinte și tandrețe, să învățam să ne privim cu adevărat și să ne asumăm cum suntem. Iubitule, să ne vorbim. Să ne explicăm fiecare concept, să ne jucăm cu sensurile, fără a ne dori să avem dreptate fiecare în felul nostru. Ci să avem dreptate NOI. Să ne negociem subiectivitățile până când ne găsim pe NOI. Te las să fii TU, atâta timp cât mi-l dai și pe NOI.
Iubitule, nu mai fugi! Povestea se repetă cu fiecare femeie. Vorbește-mi, nu ai ce pierde. Să reclădim acum ceea ce tăcerea și orgoliul au sfărâmat atunci cu despărțirea noastră, cum spune cântecul, cum spune înțelepciunea.
P.S. Acest articol a fost scris pentru cei și cele care nu își găsesc cuvintele. Necuvintele sunt problema de fond a multor relații aflate în impas. Necuvintele și fricile din spatele lor.
Pe Sofia o găsiți cu totul aici.
Citiţi şi
“Cum să scapi de depresie în doi pași”. Zău? I-auzi, p_la mea…
Citiţi şi
Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare
Oamenii vor să fie fericiţi, dar…
Poate că nu vei fi primul, ultimul sau unicul ei bărbat
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.