Istoria ruletei – Regina jocurilor de cazino

7 March 2024

Când te gândești la ruletă, prima imagine care îți vine în minte este cea a unei bile care se învârte pe o masă rotundă. Ea poate să genereze multă bucurie printre cei de la masă, mai ales când au fost loviți de inspirație. În acest articol te invităm însă să descoperi în ordine cronologică istoria jocului de ruletă.

Sursa foto – canva.com

Numele “ruletă” provine de la un cuvânt francez care, în traducere liberă, ar însemna “roată mică”. Istoricii îi atribuie inventarea ruletei matematicianului Blaise Pascal, care încerca să descopere mișcarea perpetuă în secolul al XVII-lea. În final, el a inventat una dintre cele mai populare modalități de distracție din ultimele secole.

În varianta pe care o cunoaștem astăzi a mesei de ruletă, versiunea a luat ființă în anul 1796, la Paris. Atestări istorice din acea perioadă găsim și în romanul “La Roulette, ou le Jour”, în care roata este descrisă cu exactitate. Pe atunci exista “un buzunar al casei”, dar și zero și dublu zero. În acea perioadă, negru și roșu erau folosite pentru zero și dublu zero, dar apoi s-a schimbat în culoarea verde pentru a se evita confuziile.

O altă poveste foarte cunoscută din istoria jocului de ruletă este legată de inaugurarea cazinoului din Monte Carlo. Familia regală avea mari probleme financiare, iar inaugurarea cazinoului a reprezentat o gură de oxigen. Pe atunci, jocul de ruletă era foarte popular printre aristocrați. În prezent, rezidenții din Monaco nu au însă dreptul să joace la acest cazinou.

Ruleta europeană a redus avantajul Casei

În anii de început, ruleta franceză avea un avantaj de 5.26%. Totuși, după ce jocul a fost introdus în Germania, în anul 1843 la cunoscutul cazinou din regiunea Bad Homburg, a luat ființă și ruleta europeană. Aceasta conținea doar un zero, așa cum se întâmplă și în prezent, și a fost îndrăgită de jucători deoarece avantajul casei scădea până la 2.70%. În scurt timp, jocurile de ruletă europeană au devenit majoritare în toată Europa.

Ruleta americană, în schimb, a fost creată ceva mai târziu de coloniștii care au ajuns în Louisiana. Versiunea a stârnit ceva controverse încă de la început, deoarece avantajul casei era mai mare în comparație cu versiunile știute din Europa.

În mediul online, jocul de ruletă a apărut pentru prima dată în 1994. De atunci, jocul a fost dezvoltat serios, în așa fel încât utilizatorii să aibă parte de o experiență distractivă. Acțiunea este mult mai rapidă decât în cazinourile tradiționale, iar mizele pornesc la ruleta online de la doar 0.50 RON pentru un pariu. În plus, inovațiile din ultima perioadă au făcut jocul și mai interesant, un exemplu excelent în acest sens fiind Lightning Roulette.

Sursa foto – canva.com

Tot în mediul online sunt disponibile și mese live. La unele mese sunt și dealeri care vorbesc limba română, pentru o experiență cât mai autentică. Iar posibilitatea de a discuta cu cei prezenți și cu dealerul pe chat a eliminat lipsa de socializare. Jocul poate fi încercat într-o interfață modernă, atât de pe desktop, laptop ori de pe dispozitivele mobile. Accesibilitatea este astfel principalul avantaj al meselor de ruletă din cazinourile live. Oferta este și ea impresionantă, în condițiile în care pot fi încercate numeroase versiuni ale jocului de ruletă.

De ce îi atrage ruleta pe jucători?

Ruleta este în topul preferințelor celor pasionați de jocuri de noroc. În primul rând, reușește să genereze multă adrenalină în scurt timp. În doar câteva zeci de secunde după ce ai efectuat un pariu vei afla dacă ai câștigat sau nu. Iar după fiecare pariu o poți lua de la capăt.

Nu este deloc un joc solicitant, ci dimpotrivă, te poate destinde. Adu-ți aminte numai câte scene din filme ai văzut în care oameni care jucau la ruletă erau însoțiți de cei dragi, femei frumoase suflau în jetoanele mizate, iar atmosfera era super distractivă. Iar aceste scene sunt inspirate din realitate.

În plus, faptul că în mediul online poți miza pe mize accesibile oricui face ca ruleta să fie potrivită pentru un joc responsabil. Poți avea aceeași bucurie a jocului pe bani reali dar fără să mizezi o sumă considerabilă. Te poți bucura de la mize minime, în așa fel încât să te distrezi responsabil. Ruleta este un joc recreațional care are menirea să te scoată din rutina zilnică, motiv pentru care atât de mulți jucători sunt pasionați.



Citiţi şi

Care sunt cele mai mari surprize cu care cazinourile online își întâmpină clienții

Ghidul unui începător pentru a juca la ruletă online

Nimeni nu e de vină

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro