Împreună până se va face târziu în noi

30 July 2024

Un sfert de veac am iubit un bărbat care nu era nici soțul, nici tatăl copiilor mei. Era dragostea vieții mele, prima mea iubire pe care o încuiasem în suflet și-o purtam tăcută ca pe-o povară.

Multă vreme am crezut că este un păcat. Că a te așeza împotriva vântului poate fi letal.

Locuiam aproape, drumurile ni se intersectau deseori, dar tăcerea rămânea grea și apăsătoare cum sunt toate durerile ascunse de ochii și gura lumii. Mi-a fost frică fiindcă am fost crescută după tipare prestabilite, într-o generație în care paravanul moralității ascundea bine adevărul murdar, dar atât de picant al infidelității. M-am temut să recunosc că ceea ce port în inimă nu port alături, la braț, în fiecare zi.

Ne-am văzut fiecare de viața lui, crescând copii, colorând căsnicii de invidiat și strângând la piept oameni care ne iubeau nevinovat.

Am avut frică de Dumnezeu. De greșeala care atrăgea inevitabil pedeapsa. Acum am înțeles că Dumnezeu nu pedepsește și nu strecoară în noi frici. Niciodată! Iubirea nu poate fi considerată păcat, cel puțin nu una ca a noastră. Altfel n-ar fi revenit în viața mea după atâta timp și nici n-aș fi cunoscut adevărata fericire.

Îi mulțumesc Cerului că mi-a dat voie să calc c-un picior în rai. Alături de dragostea mea cea mare. Chiar dacă nu ne aparținem pe deplin, călcăm discret, în pași de dans, pe ringuri numai de noi știute. Chiar dacă timpul rămas în urmă e mult mai generos decât cel ce ni se-așterne la picioare.

E-adevărat, drumul nostru e bătătorit de vreme, pavat cu iubire, dar întortocheat și nesigur. Mergem pe el ținându-ne strâns de mână, căutând cu privirea vinovată mereu împrejur, de teamă să nu ne zărească cineva. Pe alei înguste și insuficient luminate înghesuim sentimente care parcă-s furate și-am fi nevoiți sa le restituim. Așa-s multe dintre întâlnirile noastre, dar gustul lor unic, dulce-amărui, dezlănțuie furtuna pasiunii care ne-amestecă fluturii obraznici din stomac cu fluturii argintii din păr.

“ÃŽmpreună până se va face târziu în noi”, asta-mi spune mereu… È™i mă-nvăluie cu privirea aceea caldă ca-n prima zi. Și, Doamne, cum să pot rezista când È™i marele zid chinezesc s-ar preface într-o mână de cenușă străpuns de emoÈ›ia din ochii lui!

Când credeam că am strâns suficientă experiență, am învățat cât toate manualele lumii nu m-ar fi putut îndoctrina. Am învățat că respectul nu înseamnă să-mi transform inima în preÈ™, că timpul e imposibil de cumpărat È™i că viaÈ›a trebuie trăită până-n ultimul ei amănunt… Am învățat să-mi ascult inima È™i niciodată să nu regret ceva ce m-a făcut să zâmbesc. Am învățat să am curajul să trăiesc, chiar dacă asta înseamnă să anulezi principii È™i să spargi tipare. Am învățat ce-nseamnă dragostea. Destul de târziu, dar acum È™tiu.

Despre dragoste s-a scris mult, iar de trăit, s-a trăit infinit mai mult de-atât… Sentimentul e unic. ÃŽl poÈ›i trăi o singură dată. Atât. Restul sunt iubiri. De-o noapte, de-o vară, de câțiva ani, de-o viață uneori… Dragostea adevărată e drumul acela pe care porneÈ™ti cu ochii închiÈ™i È™i doar cu sufletul deschis; e drumul acela fără întoarcere, pe care se pleacă cu un singur bagaj, inima. Căci, dacă sentimentul este puternic È™i sincer, nu vei privi nicio secundă în urmă È™i nici nu vei dori să cauÈ›i vreodată calea înapoi.
Dragostea adevărată te va purta pe un drum care n-are sfârșit, oricâți oameni vei avea aproape de sufletul tău, oricâte iubiri vei întâlni și oricâte vieți vei străbate.

Guest post by Crys

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Rebelul, semețul an 44

Ea È™tie… È™i tace

Să lăsăm femeile frumoase bărbaților fără imaginație

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Dana / 31 July 2024 11:37

    Mie una cred ca mi-ar fi imposibil sa traiesc in minciuna. Desi niciodata nu trebuie scris niciodata. Dar tensiunea de a sti ca minti, de a il privi pe celalalt in ochi stiind ca el nu a gresit cu nimic, si ca tu gresesti si esti nesincera, cred ca aceasta tensiune ar fi mult prea greu de dus, pentru mine…

    Reply
  2. Idio / 31 July 2024 10:50

    Să zicem că te măritai din start cu iubirea vieții si copii și tot tacâmul. Pun pariu că azi îți înșelai iubirea vieții și erai tot așa de convinsă că amantul e de fapt iubirea aia mare. Fufe care au nevoie de o supapa să refuleze plictiseala precum toaletele înfundate, pentru că nu au nici un scop în viață

    Like 4
    Dislike 3
    Reply
  3. Crystal / 31 July 2024 9:32

    Daca le-ai face cunostinta celor doua iubiri, si daca ei ar accepta situatia si nu ar mai exista adrenalina aia de lucruri facute pe ascuns, cat ar mai ramane din asa-zisa ta iubire?! Ei sa stie unul de altul si sa accepte ca te duci cand la unul, cand la altul. Ce s-ar alege?! Un rahat. Toata asa-zisa iubire se tine in firele de ata ale promiscuitatii, Mai degraba te-ai duce la un psiholog sa iti explice de ce esti fascinata sa ruminezi la iubiri ascunse si la furisat in paturi straine.

    Like 2
    Dislike 1
    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro